Fără drivere noi pentru plăcile video Radeon HD 6000 şi 5000

25.11.2015
Fără drivere noi pentru plăcile video Radeon HD 6000 şi 5000

Veşti proaste pentru utilizatorii de acceleratoare grafice Radeon. AMD a decis să nu mai ofere compatibilitate în noile versiuni de drivere, limitând sever accesul utilizatorilor la jocuri PC lansate după finalul acestui an.

Astfel, odată cu lansarea noului set de drivere Radeon Software Crimson Edition, AMD a restrâns lista de produse compatibile exclusiv la acceleratoare grafice cu arhitectură Graphics Core Next (Radeon HD 7000, sau mai noi), lăsând pe linie moartă vechile plăci video cu arhitectură VLIW5 şi VLIW4 – din care face parte întreaga serie Radeon HD 5000 şi 6000, lansate înainte de anul 2012.

În anunţul publicat pe website-ul companiei, AMD explică cum acceleratoarele grafice anterioare generaţiei Graphics Core Next (GCN) şi-au atins deja potenţialul maxim de performanţă care putea fi optimizat din drivere, pensionarea acestora eliberând echipa de ingineri spre a lucra mai mult la îmbunătăţiri şi funcţii noi pentru acceleratoare grafice din noua generaţie.

Fără drivere noi pentru plăcile video Radeon HD 6000 şi 5000


Totuşi, posesorii de acceleratoare grafice Radeon HD 6000 şi 5000 care aşteptat saltul la noile drivere Crimson Edition nu au fost trădaţi, AMD punând la dispoziţie pentru aceştia ediţia Crimson 15.11 în versiune beta.

Alături de seriile Radeon HD 6000 şi 5000, pe lista produselor ˝pensionate„ intră şi toate arhitecturile de GPU pentru dispozitive mobile care preced familia Kavari: Llano, Trinity, şi Richland.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult