Gateway The One, alternativa la iMac

27.09.2007
Gateway The One, alternativa la iMac

The One este sistemul care vrea să zdruncine poziţia iMac-ului, beneficiind de aspect impresionant şi tehnologie de ultimă oră. Gateway îşi propune să intre cu acesta pe piaţa computerelor All in One, dominată de ani buni de Apple iMac, în condiţiile în care acest gen de PC-uri câştigă tot mai mulţi adepţi.

Întregul sistem este o piesă stilată, de doar 9 mm grosime, în interiorul căreia se înghesuie (nu ştiu cum…) toate componentele. Mai puţin sursa, care este externă şi înglobează sloturile USB, AV şi gigabit Ethernet, pentru a nu mai aduce toată căblăraia în partea din spate a PC-ului. Sloturi USB, în număr de 3, se găsesc şi pe carcasă, pentru a putea uşor conecta un stick de memorie, alături de intrările audio, card reader şi de unitatea optică. Cât despre periferice, acestea se conectează prin Bluetooth, aşadar adio fire.

Gateway The One

În interior, versiunea cea mai potentă a Gateway-ului The One oferă procesor Intel Core 2 Duo la 2 GHz, 3 GB RAM, placă grafică Mobility Radeon HD2600 şi spaţiu de stocare de până la 500 GB. Astfel, nici o aplicaţie nu va avea probleme în a fi afişată pe ecranul wide de 19″, iar sistemul va putea face faţă chiar şi unor jocuri mai lejere. Cât despre preţuri, ele încep de la 1800$ pentru modelul de top şi scad până la 1300$, pentru cele mai slab dotate.

În concluzie, Gateway The One este o soluţie viabilă pentru fanii computerelor All in One. Arată foarte bine, are un preţ decent pentru gama sa şi dotări de vârf. Dar are şi un mare defect. Nu e Apple iMac…

Gateway The One

Urmărește Go4IT.ro pe Google News