HP a anunţat Sprout, un PC dedicat suprafeţelor tactile

30.10.2014
HP a anunţat Sprout, un PC dedicat suprafeţelor tactile

HP a anunţat un nou computer all-in-one diferit faţă de tot ceea ce am văzut până în prezent. Acesta se numeşte Sprout şi încurajează creativitatea utilizatorilor, oferind interfeţe tactile ca metodă principală de interacţiune. Curios este faptul că noul PC nu este un simplu concept, ci este un produs de sine stătător, care poate fi comandat chiar acum.

Sprout include un hardware decent, însă neimpresionant pentru preţul cerut. Acesta are la bază un procesor Intel Core i7-4790S, un cip grafic NVIDIA GeForce GT745A, 8 GB DDR3, un SSHD de 1 TB cu 6 GB memorie flash şi un display Full HD (1920 x 1080 pixeli) de 23”. Toate acestea sunt incluse într-un design unificat, care vine cu două elemente foarte interesante.

Este vorba despre o suprafaţă plană, aşezată sub display şi un proiector, amplasat deasupra. Proiectorul afişează imagini pe această suprafaţă creând un display tactil secundar. Cele două display-uri pot interacţiona între ele, utilizatorul putând transfera conţinut de pe unul pe celălalt. Suprafaţa de jos a lui HP Sprout poate fi folosită pentru editare foto şi pentru editare de text, asemeni unui touchscreen imens. Singurul dezavantaj al său este însă rezoluţia proiectorului, care afişează doar 1024 x 768 pixeli.

Preţul întregului sistem începe de la 1899 de dolari, însă nu va fi un produs de mass-market. Momentan acesta va fi disponibil doar în Statele Unite în magazinele Microsoft şi Best Buy, fără detalii despre lansarea în alte regiuni. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult