Intel anunţă un nou procesor Extreme Edition, cu 8 nuclee şi suport pentru memorie DDR4

20.03.2014
Intel anunţă un nou procesor Extreme Edition, cu 8 nuclee şi suport pentru memorie DDR4

Cu nume de cod „Devil’s Canyon”, acesta va fi primul procesor Intel cu 8 nuclee şi suport pentru memorie RAM DDR4. Potrivit Intel, chip-ul cu multiplicator deblocat şi optimizări pentru transfer termic îmbunătăţit dispune de o rezervă considerabilă de performanţă accesibilă pasionaţilor de overclocking.

Intel va lansa primul său CPU octo-core pentru platforma desktop PC

Parte din a patra generaţie Core-i7 Extreme Edition, noul CPU va avea 8 nuclee complet deblocate şi suport pentru tehnologia HyperThreading, rezultând un total de 16 nuclee virtuale accesibile sistemului de operare şi aplicaţii. Din păcate suportul pentru memorii RAM DDR4 nu putea fi introdus decât trecând la o nouă generaţie de plăci de bază, bazate pe chipsetul X-99. Aşa că simplul upgrade realizat prin înlocuirea procesorului Haswell-E lansat pentru actuala generaţie de plăci de bază cu socket LGA-2011 iese din discuţie.

Şirul dezvăluirilor făcute cu ocazia Game Developer’s Conference 2014 a continuat cu anunţul unui procesor Pentium Anniversary Edition, având multiplicator deblocabil şi mai multe opţiuni pentru creşterea performanţelor folosind procedeul de overclocking. Acesta va fi urmat de seria de procesoare Broadwell pe 14 nm, cu nuclee având multiplicator deblocat şi GPU din seria IRIS Graphics.

Şi cum lumea PC-urilor de astăzi nu se mai rezumă doar la clasicul desktop, Intel a demonstrat şi un PC all-in-one de inspiraţie proprie. Referit după numele de cod „Black Brook”, prototipul echipat cu acumulator este uşor de transportat oriunde în locuinţă, luând rolul unei tablete gigant prevăzută cu ecran touch de până la 27 inch în diagonală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult