Lenovo IdeaCentre A700 - un All-in-one de top

Lenovo A700 - Recomandat de Go4it.roPiaţa de PC-uri All-in-one este mică în ţara noastră. Prea puţini se gândesc să ocupe mai puţin spaţiu pe birou cumpărând un monitor cu componente de laptop integrate în carcasă. Este drept că preţul este şi el mai ridicat deoarece componentele menţionate sunt mai scumpe. În cazul de faţă, vă vom prezenta un PC All-in-one de top, cu toate dotările posibile şi care pune în valoare toate avantajele unui astfel de calculator. Lenovo IdeaCentre A700 va intra şi pe piaţa din România şi suntem curioşi să vedem ce impact va avea asupra utilizatorilor.

Lenovo IdeaCentre A700 - un PC All-in-one de top

Construcţie

Lenovo este fosta divizie de PC-uri de la IBM şi are un renume de apărat. Construcţia lui IdeaCentre A700 este aproape impecabilă. Ecranul este înconjurat de plastic negru lucios, însă el se potriveşte foarte bine cu ecranul de protecţie lucios al afişajului. Spatele este metalic şi poate fi considerat cel mai vinovat pentru greutatea de 9,7 kg a sistemului.

Sub ecranul lui Lenovo A700, în spatele unei grile lucioase au fost amplasate două difuzoare semnate JBL. Pentru cei mai mulţi utilizatori, ele pot înlocui un sistem audio de mici dimensiuni. O unitate optică de tip slot in se află pe latura dreaptă, iar pe cea opusă găsim o parte din conectorii sistemului. Ceilalţi se află în spate, parţial mascaţi de piciorul reglabil al monitorului. Pe latura de jos a ecranului se pot observa mai multe pictograme iluminate. Cele din partea dreptă sunt de fapt butoane sensibile la atingere care ajustează parametri precum luminozitatea ecranului şi volumul difuzoarelor.

Lenovo A700 - construcţie de calitate şi design plăcut

Între baza ecranului şi panoul boxelor, ferită de ochii utilizatorilor, avem o bară cu LED-uri. Ea iluminează uşor tastatura atunci când vrei să lucrezi noaptea cu becul stins. În pachet este livrat un alimentator destul de voluminos. Dimensiunile sale sunt similare cu ale alimentatoarelor de la laptop-urile de gaming. Puterea maximă oferită de el este 150 W.

Specificaţii

 • Ecran: 23.1", 1920x1080, touchscreen capacitiv, LED
 • CPU: Intel Core i5-480M, 2,66 GHz, 3 MB Cache, 2,93 GHz Turbo Boost, HT, 35 W TDP
 • Chipset: Intel HM55
 • RAM: 2 x 2 GB DDR3, 1333 MHz
 • GPU integrat: Intel HD Graphics
 • GPU dedicat: ATI Mobility Radeon HD 5650, 1 GB DDR3
 • HDD: 1 TB, 3.5", 7.200 RPM, 32 MB buffer
 • Unitate optică: DVD RW
 • Reţea: LAN, 802.11b/g/n, Bluetooth
 • Conectori: 6 x USB 2.0, Firewire, HDMI in, HDMI out, A/V in, SPDIF
 • Dimensiuni: -
 • Greutate: 9,7 kg
 • Altele: tastatură şi mouse wireless, webcam, card reader SD şi MS, sistem audio JBL

Lenovo IdeaCentre A700 - unitatea optică

Configuraţie

Modelul Lenovo A700 testat de noi nu este cel mai performant din oferta producătorului. PC-ul All-in-one poate fi dotat şi procesor Intel Core i7 cu patru nuclee. Asta nu înseamnă că în configraţia de faţă PC-ul nu se mişcă foarte bine. Din contră, el va putea fi folosit fără probleme pentru prelucrare foto şi video, proiectare sau alte sarcini cu nevoi de procesare mari. În comparaţie cu un laptop, sistemul de operare foloseşte tot timpul profilul High Performance, iar placa video integrată de la Intel este inactivă.

Ecranul

Calitatea ecranului lui Lenovo A700 este vizibilă de la prima pornire. Iniţial am crezut că avem de-a face cu o matrice mai bună, însă ea este tot de tip TN. Unghiurile de vizibilitatea sunt foarte bune pentru un astfel de matrice, iar culorile sunt foarte bine redate. Abţibildurile de pe laturile ecranului îţi sugerează să-l atingi. În comparaţie cu PC-uri All-in-one pe care le-am testat mai demult, acesta are panoul capacitiv. Asta înseamnă că imaginea nu este afectată de filtrul sensibil la atingere de deasupra matricei.

Lenovo IdeaCentre A700 - conectorii laterali

Un mic dezavantaj este dat de faptul că sticla de protecţie este lucioasă şi orice lumină din spate poate deveni deranjantă. De asemenea, degetele nu alunecă întotdeauna foarte bine pe sticlă lucioasă. Un stilus pentru ecran capacitiv este indicat celor care doresc să deseneze la propriu pe monitor. Un al minus important pentru ecranul lui Lenovo A700 este lipsa setărilor. În afară de luminozitate şi trei profiluri de imagine, alte setări nu sunt disponibile de la butoanele de sub ecran.

Performanţe

Dacă cifrele de mai jos nu vă ajută şi afirmaţiile mele că se mişcă foarte bine sistemul de operare nu sunt de-ajuns, atunci voi încerca nişte comparaţii cu componente din desktop-uri. Procesorul Intel Core i5-480M este unul din cele mai performante din serie şi poate sta alături Core 2 Duo E6850 şi chiar Core 2 Quad Q6600. Placa video ATI Radeon HD 5650 este comparabilă cu modele Radeon HD 5550 şi Nvidia GeForce GT 220 de pe desktop-uri.

 • PCMark Vantage 64 bit (Productivity) - 7.145 (6.215)
 • 3DMark 06 Basic - 6.962
 • 3DMark Vantage Entry (GPU/CPU) - 13.126 (16.168/8.376)
 • 3DMark Vantage Performance (GPU/CPU) - 3.614 (3.040/8.337)
 • 3DMark11 Entry - 1.744
 • 3DMark11 Performance - 1.056
 • Cinebench R11.5 OpenGL / CPU - 22,82 fps / 2,33 puncte

Lenovo A700 - filtrul protector al ecranului este foarte lucios

Jocuri

Nu pot spune că Lenovo A700 este un All-in-one pentru jocuri, însă placa video cu siguranţă poate rula titluri actuale. Rămâne să alegeţi doar dacă le rulaţi la rezoluţia nativă a ecranului cu setările grafice foarte scăzute ori la o rezoluţie mai mică cu setări grafice medii. Lista de mai jos ar trebui să vă ofere o imagine asupra performanţelor în jocuri ale lui IdeaCentre A700.

 • Crysis Warhead - 1600x900, Mainstream, No AA - 24 fps
 • FarCry 2 - 1920x1080, High, No AA - 29 fps
 • CoD ModernWarfare 2 - 1920x1080, Extra, No AA - 45 fps
 • CoD Black Ops - 1920x1080, Medium, No AA - 25 fps

Lenovo A700 - tastatura şi mouse-ul Bluetooth

Sistemul audio

Dacă ţi-ai cumpărat un all-in-one Lenovo A700, ai inclus în pachet şi un sistem audio semnat JBL. Calitatea audio este foarte bună pentru un sistem integrat şi cred că marea majoritate a utilizatorilor se vor mulţumi cu el. Puterea difuzoarelor nu este specificată, însă ele sunt suficiente pentru birou. Cei care doresc mai mult au la dispoziţie ieşirile audio analogică şi digitală. Pentru filme şi jocuri, sistemul JBL este suficient de puternic şi fidel, iar muzica este bine redată în general. Cele trei plaje de frecvenţe sunt destul de bine balansate.

Kit-ul wireless

Kit-ul wireless cu care este livrat Lenovo A700 este unul de top. Poate că nu este semnat de Logitech, însă conectarea la calculator se face prin intermediul modulul Bluetooth. În principiu, perifericele wireless compatibile cu dinţişorul albastru sunt mai scumpe. Tastatura are butoane cu profil redus, specifice laptop-urilor, iar restpad-ul din plastic are un aspect metalic. Alimentarea se face cu ajutorul a două baterii AA, iar pe latura din stânga se găseşte un buton pornit/oprit. Singura problemă pe care o am cu tastatura este amplasarea tastei Fn în locul celei Ctrl în colţul din stânga jos. Am ratat multe comenzi Copy/Paste din cauza ei.

Lenovo IdeaCentre A700 - iluminare pentru tastatură

Mouse-ul nu este unul obişnuit şi nu mă refer aici la conexiunea Bluetooth. Poate că aţi auzit sintagma "air mouse". El poate fi folosit atât pe birou, cât şi în aer, fiind dotat cu un giroscop. Pentru cel de-al doilea mod de utilizare, pe laturile mouse-ului se găsesc două butoanel şi un mini-joystick. Senzorul este optic şi are o precizie bună. Din păcate, şoricelul fără fir nu este perfect. Forma alungită nu este foarte comodă pentru o utilizare prelungită, iar cea mai mică ridicare a lui de pe birou activează automat giroscopul. Alimentarea sa se realizează tot cu două baterii AA.

Alte aspecte

Am fost plăcut surprinşi să descoperim că Lenovo A700 vine cu câteva jocuri simple preinstalate care folosesc recunoaşterea gesturilor. Nu ne referim la umplerea ecranului cu amprente, ci la recunoaşterea mişcărilor de către camera web. Sistemul este destul de primitiv şi nu se compară cu Kinect-ul lui Microsoft. Utilizatorul trebuie să se posteze în faţa calculatorului în aşa fel încât să intre într-un contur predefinit afişat pe ecran. Jocurile sunt simple, iar cel care ni s-a părut cel mai interesant a fost ping-pong. Aceeaşi cameră web este folosită şi de alte aplicaţii preinstalate care setează automat luminozitatea ecranului în funcţie de cea ambientală sau te anunţă dacă stai prea aproape de monitor.

Lenovo A700 poate fi folosit şi pe post de monitor sau LCD TV

Dacă deţineţi o consolă de jocuri sau vreţi să vizionaţi programele TV, Lenovo IdeaCentre A700 poate fi folosit fără probleme pe post de monitor sau LCD TV. Alături de intrările video din spate se găseşte o mufă pentru antena TV, iar în pachet a fost inclusă o telecomandă pentru Windows Media Center. Dacă vreţi să tastaţi pe ecran, tastatura virtuală este accesibilă imediat în aproape orice zonă cu text.

Concluzie

Lenovo IdeaCentre A700 poate fi considerat un adevărat PC All-in-one. Cu performanţe peste medie, ecran touch capacitiv, placă video peste medie şi kit wireless Bluetooth, stai şi te întrebi ce nu ai putea să faci cu el. Un stilus special îl transfromă în planşă de desen, copiii se pot juca folosind sistemul de recunoaştere a gesturilor, iar ecranul poate fi folosit în pe post de monitor independent. Ca un bonus, designul carcasei este aparte, iar sistemul audio semnat JBL sună foarte bine. Ţinând cont de toate acestea, era de aşteptat ca preţul să nu fie prea mic. Lenovo IdeaCentre A700 va intra în curând pe piaţa din România la un preţ de aproximativ 4.000 de lei.

Lenovo A700 - nu este ieftin, dar dotările sunt măsură

Plusuri şi minusuri:

[+] configuraţie performantă
[+] ecran capacitiv cu o calitate foarte bună a imaginii
[+] placa video poate rula toate titlurile actuale
[+] sistem audio de calitate de la JBL
[+] ecranul poate fi folosit independent pe post de monitor
[+] jocuri simple cu recunoaşterea gesturilor
[+] kit wireless cu mouse cu giroscop
[+] tuner TV hibrid şi telecomandă
[-] sticla de protecţie a ecranului este lucioasă
[-] monitorul nu are setări

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat