Lista completă de procesoare desktop Intel Coffee Lake a ajuns pe internet

21.09.2017
Lista completă de procesoare desktop Intel Coffee Lake a ajuns pe internet

Intel încă nu a dezvăluit în mod oficial noile procesoare pentru desktop bazate pe arhitectura Coffee Lake, însă o listă cu preţurile tuturor modelelor, de la modelele Core i3 până la Core i7, a ajuns pe internet. Se pare că noile procesoare ale companiei americane vor oferi mai multe nuclee şi fire de execuţie decât modelele precedente, însă vor intra pe piaţă la preţuri mai mari decât în trecut.

Fiecare model de procesor în parte va fi livrat într-o variantă blocată şi una deblocată, cea din urmă fiind capabilă de overclocking. Modelul i3-8100 va intra în ofertă la preţul de 130 de dolari şi va beneficia de patru nuclee, patru fire de execuţie şi o frecvenţă de bază de 3,6 GHz. Modelul deblocat i3-8350K va costa 197 de dolari şi porneşte cu o frecvenţă de bază de 4.0 GHz.

Core i5-8400 va fi comparabil în preţ cu cel mai puternic i3, însă diferenţa între acestea va fi evidentă în aplicaţiile optimizate pentru mai multe nuclee. Acesta va oferi şase nuclee şi şase fire de execuţie, frecvenţa de bază fiind mai scăzută, la 2,8 GHz. Preţul este de 201 dolari, cu doar patru dolari mai scump decât i3-ul deblocat. Noul Core i5-8600K, varianta deblocată, va costa 284 dolari şi va avea o frecvenţă de bază de 3,6 GHz, care va putea creşte în funcţie de setările utilizatorilor.

În cele din urmă, modelele de top din gama Core i7 de la Intel, vor beneficia tot de şase nuclee, însă şi de 12 fire de execuţie, datorită tehnologiei Hyper Threading. i7-8700 va costa 338 dolari şi va porni de la o frecvenţă de 3,2 GHz, în timp ce i7-8700K beneficiază de o frecvenţă de bază de 3,8 GHz la preţul de 400 de dolari.

Cele şase procesoare Intel pe arhitectură Coffe Lake sunt aşteptate în luna octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult