Nvidia GTX 1180 primeşte specificaţii neoficiale

23.04.2018
Nvidia GTX 1180 primeşte specificaţii neoficiale

Aşteptată la puţin peste doi ani după debutul seriei GTX 1080, Nvidia GTX 1180 promite performanţe cu până la 50% mai mari, obţinute cu un consum de energie similar, sau mai mic. Potrivit zvonurilor de până acum, Nvidia ar urma să dezvăluie noua serie de plăci video în luna iulie a acestui an.

Realizate folosind o arhitectură de GPU complet nouă, acceleratoarele GTX 1180 preiau mare parte din specificaţiile seriei GTX 1080 Ti, încadrată la gama high-end şi adresată gamerilor entuziaşti. Există însă diferenţe notabile, cum ar fi folosirea chip-urilor de memorie GDDR6 organizate pe un bus de 256 biţi şi folosire procesului de fabricaţii 12nm FinFET, ambele aspecte contribuind la obţinerea unui cost de fabricaţie mai competitiv, fără sacrificarea performanţelor.

Rămas fără competiţie din partea rivalului AMD, Nvidia va oferi seria GTX 1180 la un preţ cu 100 dolari mai mare decât modelul actual, GTX 1080. Însă chiar şi la un cost de 699 dolari (preţul oficial de lansare), stocurile pentru Nvidia GTX 1180 au toate şansele să fie epuizate în timp record, dacă nu de către pasionaţii de jocuri, atunci de către „minerii” de monede virtuale.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult