Samsung prezintă 850 EVO – noua serie de dispozitive SSD cu tehnologie V-NAND

09.12.2014
Samsung prezintă 850 EVO - noua serie de dispozitive SSD cu tehnologie V-NAND

Recomandată prin fiabilitate şi performanţe de top, noua serie Samsung 850 EVO este disponibilă în variante cu 120GB, 250GB, 500GB şi 1TB spaţiu de stocare, promiţând viteze de până la 540 MB/s la operaţiile de citire a datelor şi 520 MB/s la cele de scriere. Dintre acestea, modelul cu 1TB spaţiu de stocare beneficiază de tehnologia Samsung TurboWrite. Optimizată pentru a spori performanţele aplicaţiilor care transferă volume mari de date simultan, TurboWrite permite realizarea a până la 90000 operaţii de scriere pe secundă (IOPS)

Noile SSD-uri Samsung ating performanţele promise folosind cip-uri de memorie cu tehnologie 3-bit 3D Vertical NAND (V-NAND), mai eficiente şi mai durabile decât soluţiile de stocare NAND Flash folosite până acum. Potrivit Samsung, variantele cu 500GB şi 1TB spaţiu de stocare a seriei 850 EVO pot suporta un regim de utilizare intensiv, cu până la 80GB date scrise în fiecare zi timp de 5 ani, depăşind nivelul SSD-urilor obişnuite pentru PC.

Noua serie Samsung 850 EVO va fi disponibilă şi în ţara noastră începând cu a doua parte a acestei luni, preţurile variind între 420 Lei pentru modelul de 120GB  şi până la 2000 Lei pentru cel cu 1TB spaţiu de stocare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult