Seagate dezvăluie un SSD de 60TB, depăşind cu mult capacitatea produselor similare de pe piaţă

10.08.2016
Seagate dezvăluie un SSD de 60TB, depăşind cu mult capacitatea produselor similare de pe piaţă

Când vine vorba de capacitatea dispozitivelor de stocare Solid State, preţul şi nu dimensiunile fizice sunt principalul obstacol în calea obţinerii unei capacităţi de stocare mai mare.

Adjudecând titlul de cel mai încăpător dispozitiv de stocare SSD din lume, noul model Seagate îngrămădeşte nu mai puţin de 60 TB într-un corp cu format 3.5”, dispozitivul putând fi instalat în orice carcasă pentru PC sau adaptat pentru a funcţiona ca soluţie de stocare portabilă.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, un SSD de 60 TB poate acomoda până la 12000 filme cu format DVD sau 400 milioane de poze.

Proiectat cu un design flexibil, SSD-ul poate acomoda însă şi mai multe chip-uri NAND Flash, crescând până la 100 TB spaţiul de stocare fără a depăşi limitele formatului de carcasă 3.5”.

Prevăzut cu interfaţă SAS (Serial-Attached-Storage), noul SSD Seagate cu o capacitate de 60 TB este disponibil deocamdată doar cu scop demonstrativ, însă va debuta ca produs comercial în cursul anului viitor, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult