Western Digital introduce hard-urile ecologice GreenPower

24.07.2007
Western Digital introduce hard-urile ecologice GreenPower

HDD-urile ecologice GreenPower produse de Western Digital respectă ultimele norme cu privere la eficienţa energetică (Energy Star 4.0) şi se adresează tuturor segmentelor de utilizatori.

Noile WD GreenPower au capacităţi de stocare de 320 GB până la 1 TB şi un consum energetic cu 40% mai mic faţă de hard-urile din vechea generaţie, fără compromisuri la capitolul performanţă.

Un hard mai eficient din punct de vedere al puterii consumate, cu 5 Waţi faţă de cel „clasic”, echivalează cu reducerea emisiilor de CO2 cu 60 Kg/an sau cu o perioadă de neutilizare a unui automobil de 14 zile/an. Încă o dată repet, statistica e valabilă pentru un singur hard-disk. Financiar, banii economisiţi de un utilizator se pot neglija (aproximativ 2$/an), dar la nivelul unei corporaţii ce foloseşte să zicem 10.0000 de hard-uri economiile anuale ajung la 100.000$ (10 $/an economisiţi pentru fiecare GreenPower).

Deocamdată, doar WD GreenPower de 3.5” sunt disponibile pe piaţă, dar foarte curând vom găsi şi HDD-ul de 2.5” WD Scorpio, dacă nu cumva a şi apărut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News