Western prezintă WD Black2 – hard disk de 1TB şi SSD de 128GB într-un singur dispozitiv

25.11.2013
Western prezintă WD Black2 - hard disk de 1TB şi SSD de 128GB într-un singur dispozitiv

Western Digital a lansat primul HDD/SSD de tip 2-in-1, gândit ca o soluţie de upgrade ideală pentru cei care vor să beneficieze de avantajele unui perechi formată din SSD performant şi hard disk încăpător fără a instala dispozitive separate, operaţiunea fiind oricum imposibilă în cazul laptopurilor prevăzute cu un singur compartiment pentru hard disk.

Western WD Black2

La suprafaţă, Western Digital WD Black2 se prezintă ca un hard disk obişnuit cu format 2.5 inch, măsurând 9.5 mm grosime şi echipat cu un singur conector SATA-III. Dar spre deosebire de un hard disk hibrid (SSH) ce foloseşte o cantitate redusă de memorie NAND flash pentru a optimiza performanţa la scriere/citirea fişierelor des accesate, WD Black2 este recunoscut ca două dispozitive de stocare distincte: SSD de 128GB şi HDD de 1TB. Astfel, utilizatorii au posibilitatea să instaleze sistemul de operare şi aplicaţiile pe componenta SSD, lăsând colecţia de fişiere pe volumul de 1TB găzduit de hard disk-ul cu platane rotative. Pe lână maximizarea performanţelor pentru aplicaţii, folosirea unei configuraţi duale prezintă avantaje şi din punct de vedere al uzurii la care este expusă componenta SSD, eliberată de traficul cauzat de transferul fişierelor mari şi utilizarea programelor de tip file sharing.

Western Digital WD Black2

Disponibil pentru suma de 299 dolari, noul hard disk dual Western Digital WD Black2 poate echipa orice sistem PC/laptop prevăzut cu bay pentru hard disk în format 2.5 inch şi conector SATA, rulând sistemul de operare Windows 8.1, 7, Vista sau XP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult