ZOTAC lansează GTX 1070 Mini pentru computere Mini-ITX

23.12.2016
ZOTAC lansează GTX 1070 Mini pentru computere Mini-ITX

Termenul de PC poate să însemne în 2016 cam orice. De la un simplui Raspberry Pi echipat cu sistem de operare Linux, la un computer „turn” de 5000 de euro, cu cele mai puternice componente disponibile pe piaţă. Întrucât piaţa de PC-uri este atât de dinamică, producătorii de hardware încearcă să aducă pe piaţă componente pentru toate nevoie utilizatorilor, iar ZOTAC este printre primele companii care produce o versiune „mini” a lui GTX 1070 de la NVIDIA, dedicată sistemelor compacte pe format Mini-ITX.

ZOTAC GeForce GTX 1070 Mini este o soluţie perfectă pentru cei care doresc să construiască un sistem de gaming foarte puternic de dimensiuni mici, capabil să ruleze toate jocurile noi pe detalii înalte şi în rezoluţii „moderne”, sau celor care îşi doresc un sistem puternic pentru realitate virtuală. Sistemele Mini-ITX sunt perfecte pentru cei care nu dispun de foarte mult spaţiu pentru stocarea unei unităţi de dimensiuni obişnuite, cât şi pentru poziţionarea în centrul multimedia din sufragerie alături de un televizor.

În ciuda dimensiunilor reduse, soluţia Mini pentru GTX 1070 de la Zotac nu face multe compromisuri la capitolul răcire sau performanţă. Avem de a face cu acelaşi cip grafic GP104 la frecvenţa standard de 1518 MHz, cu boost până la 1708 MHz, 8 GB de memorie GDDR5, trei port-uri DisplayPort 1.4, un HDMI 2.0b şi un DVI dual-link, cât şi un sistem de răcire ZOTAC cu două ventilatoare de 90mm. Având în vedere dimensiunile ventilatoarelor, este posibil ca în jocuri mai pretenţioase să creeze puţin zgomot. ZOTAC susţine că această placă va necesita 150W de energie în full-load, fiind alimentată de un VRM cu 6 pini.

GTX 1070 Mini de la ZOTAC se găseşte deja în magazinele de specialitate din Europa la preţuri obişnuite pentru un GTX 1070.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult