Google pregătește un nou dispozitiv similar accesoriului Chromecast cu platformă Google TV

24.01.2022
Google pregătește un nou dispozitiv similar accesoriului Chromecast cu platformă Google TV

Introdusă în anul 2013, seria de dispozitive Chromecast s-a dovedit a fi exact tipul de accesoriu de care majoritatea utilizatorilor de servicii de internet aveau nevoie, în vremuri când implementările Smart TV oferite de marii producători de TV-uri nu erau chiar atât de sofisticate. Între timp, lucrurile sau evoluat considerabil, devenind tot mai clar pentru Google că trebuie să vină cu o nouă abordare, posibil, înlocuitor Chromecast.

Potrivit zvonurilor încă nu foarte detaliate, Google lucrează la un nou dispozitiv similar accesoriului Chromecast, bazat pe interpretarea Google TV a sistemului de operare Android. Dezvoltat sub numele de cod ”Boreal” produsul ar fi încadrat în aceeași familie de dispozitive cu actuala versiune Chromecast, preluând inclusiv software-ul acestuia.

Din păcate, exceptând folosirea unui chipset care suportă decodare hardware pentru formatul video AV1 (absent la actuala versiune Chromecast), detaliile tehnice ale noului dispozitiv nu sunt cunoscute cu exactitate. Însă cu siguranță, cel mai mare interes îl prezintă schimbările la partea de design.

Chromecast

Sub formula actuală, Chromecast ia forma unui dongle cu aspect minimalist, intenționat pentru a fi ascuns în spatele televizorului, atârnat de portul HDMI la care este conectat. Chiar dacă în privința unității de bază constrângerile de spațiu nu lasă prea mult loc de inovație, în ce privește aspectul și funcționalitatea oferită de telecomandă cu siguranță se poate și mai bine.

Aparent, fără legătură cu subiectul Chromecast, alte surse arată că Google pregătește și o cască AR. Dezvoltat sub numele de cod Project Iris și intenționat pentru lansare în anul 2024, noul produs este intenționat să concureze soluțiile Apple și Meta pe segmentul tehnologiilor de realitate augmentată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult