Aptera: A apărut o mașină electrică cu autonomie de 1.600 de km, potrivit producătorului

07.12.2020
Aptera: A apărut o mașină electrică cu autonomie de 1.600 de km, potrivit producătorului
Foto: Aptera.us

Aptera, startup-ul care a dispărut în 2011 după ce nu a reușit să obțină suficientă finanțare, a revenit pe piață cu o mașină electrică despre care susține că poate funcționa fără să fie încărcată la priză.

Noul vehicul al companiei poate atinge, în varianta de top, o autonomie maximă de 1.600 de km cu bateriile – pachet de 100 kWh – încărcate complet.

Mașina cu trei roți poate transporta doi pasageri și este prevăzută cu panouri solare. Vehiculul nu se încarcă în timp ce este condus. Panourile solare pot furniza, într-o zi însorită, suficientă energie pentru ca Aptera să parcurgă 72 de km, susține producătorul. Mașina poate fi încărcată, mai rapid, la o stație dedicată.

Citește și: Dealerii au avut dreptate. Această mașină electrică chiar spulberă Tesla în Europa

Vehiculul este aerodinamic, ușor, și poate atinge, potrivit estimărilor unor experți, autonomia promovată de producător. Pe lângă cei doi pasageri, mașina poate acomoda un animal de companie.

Aptera, o mașină electrică rapidă și accesibilă

Aptera este și rapidă. Varianta cu tracțiune pe față poate ajunge la 100 km/h în 5,5 secunde, iar versiunea cu tracțiune integrală ajunge la viteza respectivă în doar 3,5 secunde.

Clienții pot precomanda două modele, Paradigm și Paradigm Plus. Pentru a rezerva un vehicul, aceștia trebuie să depună 100 de dolari în contul companiei. În funcție de dotări, mașina va costa între 25.900 și 46.000 de dolari. Modelele personalizate pot avea un preț și mai ridicat.

Primele unități ar urma să fie livrate în 2021.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult