Această mini-dronă ar putea fi confundată cu un ceas de mână [VIDEO]

06.03.2016
În acest moment, două categorii de produse sunt pe val: dispozitivele purtabile şi dronele. O firmă din SUA a creat Nixie, un mic aparat de zbor care poate fi purtat la încheietura mâinii, ca un ceas. 
 
Când este ţinut la mână, dispozitivul funcţionează ca o cameră video purtabilă. După ce este dat jos de la încheietură, Nixie devine o mini-dronă care poate fi controlată prin intermediul smartphone-ului. 
 
Camera de pe Nixie poate filma la calitate Full HD (1.080p) şi se sincronizează cu smartphone-uri şi tablete prin intermediul unei aplicaţii. Drona are o greutate mai mică de 45 de grame şi foloseşte un chip Intel Edison. 
 
 
Proiectul Nixie a fost marele câştigător al unei competiţii Intel de la sfârşitul lui 2014 – make it wearable – care încurajează noi idei şi abordări. Deocamdată mica dronă este încă în faza de dezvoltare, dar, un e-mail trimis recent de echipa de dezvoltare, anunţă că dispozitivul va debuta în curând pe piaţă. 
 
Fondatorii Nixie sunt Cristoph Kohstall, fost cercetător la Stanford, şi Jelena Jovanovic, fostă angajată Google. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult