Aceste mănuşi protejează eficient mâinile de lovituri de ciocan şi tăieturi de fierăstrău

03.01.2017

Mănuşile care includ prea multă protecţie nu sunt eficiente deoarece afectează dexteritatea, iar cele care au puţină protecţie lasă mâinile expuse la posibile accidente grave. O companie din Chile a dezvoltat modelul de mănuşi pentru muncă Mark VIII, care oferă protecţie rigidă doar în zona vârfurilor degetelor. Există şi versiuni la care restul materialului din care mănuşile sunt realizate este şi el rezistent la tăieturi.

Vârfurile degetelor sunt protejate cu un material termoplastic. Potrivit studiilor, cele mai multe accidente de muncă la mâini se produc în aceste zone.

Mănuşile Mark VIII sunt disponibile în patru versiuni şi pot fi folosite în industrii variate, precum minerit, construcţii, pescuit sau metalurgie, dar şi pentru treburile de acasă.

Acest produs a primit medalia de aur la salonul Invention & New Product Exposition din Pittsburg, la categoria „Safety and Security-Personal”.

Preţul nu a fost încă anunţat, dar compania vrea să livreze mănuşile, prin parteneriate cu distribuitori, în toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult