Apple ar putea dezvolta o maşină electrică alături de BMW

Apple ar putea dezvolta o maşină electrică alături de BMW

Faptul că Apple lucrează la un proiect în domeniul auto nu este un secret foarte bine păzit. Compania a angajat în ultmii ani persoane cu experienţă în cadrul companiilor Fiat Chrysler, BMW şi Ford, iar zvonurile despre o maşină electrică sub brandul său există de multă vreme deja. Ultimele informaţii neconfirmate cu referire la proiectul cu numele de cod „Titan” sugerează că Apple plănuieşte să realizeze o maşină cu ajutorul BMW.

Informaţiile vin din presa germană, revista manager Magazin raportând o întâlnire între Tim Cook, CEO-ul Apple, şi oficialii BMW. Această întâlnire a avut loc în oraşul Leipzig din Germania, însă nu este clar ce s-a discutat la faţa locului. Având în vedere progresul în domeniul maşinilor electrice cu modelele i3 şi i8 ar putea fi motivul pentru care Apple ar alege BMW ca partener pentru această categorie de produse.

Zvonurile precedente sugerau că Project Titan va fi o maşină autonomă cu motor electric şi că aceasta va ajunge pe piaţă abia în 2020. Noile informaţii sugerează că Apple preferă să lanseze mai întâi o maşină obişnuită, cu motor electric şi integrare cu produsele şi serviciile sale la bord. CarPlay este deja integrat în câteva maşini ale diverşilor producători, însă maşina Apple ar putea oferi funcţii mai avansate. Dacă o maşină Apple/BMW va ajunge într-adevăr pe piaţă rămâne de văzut, însă sunt slabe şanse să asistăm la un anunţ în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult