Apple dezvoltă noi baterii cu autonomie mai ridicată

Smartphone-urile şi tabletele Apple sunt tot mai subţiri, dar bateriile incluse în acestea nu au capacitate mai mare, aşa că producătorul iPhone şi iPad nu reuşeşte să îmbunătăţească semnificativ autonomia dispozitivelor pe care le concepe. De aceea, compania lucrează la noi baterii cu eficienţă mai mare. 
 
Anunţurile de angajare publicate în ultimele luni arată faptul că Apple lucrează la noi tehnologii în domeniul bateriilor şi testează noi materiale. 
 
 
Compania caută cercetători specializaţi în catozi, anozi şi electroliţi, dar şi specialişti în materiale. Se pare că Apple vrea să folosească ceramica pe post de electrolit, o metodă care permite crearea de acumulatori mai siguri şi care se încarcă mai rapid. 
 
 
Tehnologia standard actuală, Li-Ion, şi-a atins limitele în ceea ce priveşte capacitatea de a stoca energie şi este considerată nesigură din cauza riscului de a provoca incendii. 
 
Unele tipuri de baterii solide pot stoca de cinci ori mai multă energie decât cele Li-Ion, însă sunt mult mai greu de produs şi mai scumpe. 
 
Un nou tip de acumulator ar putea fi folosit de companie şi în proiectul de automobil electric la care se zvoneşte că lucrează. 
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat