Autonomie de două săptămâni cu orice smartphone?

09.05.2012
Autonomie de două săptămâni cu orice smartphone?

Autonomia limitată a bateriei este o problemă ce afectează cam orice smartphone, indiferent de preţul acestuia sau modul de utilizare. Cum ar fi dacă am putea rezolva problema reîncărcării acumulatorului fără a fi nevoiţi să vânăm de fiecare dată o priză AC fixă, alimentând telefonul din mers, oricând şi oriunde?

Ei bine cei de la Lilliputian Systems şi Brookstone au creat un dispozitiv care rezolvă această problemă.

Autonomie de două săptămâni cu orice smartphone?

Dispozitivul de forma unui pachet de ţigări conţine o celulă de combustibil de mici dimensiuni, capabilă să încarce acumulatorul unui iPhone de 10 -14 ori. Fiind prevăzut cu port USB, dispozitivul poate alimenta orice echipament care suportă încărcarea prin port USB.

Realimentarea celulei de combustibil se face în câteva secunde, înlocuind un cartuş ce conţine butan – acelaşi combustibil folosit şi în brichetele de buzunar.

Preţul alimentatorului produs sub brandul Brookstone nu a fost dezvăluit, însă cartuşele de combustibil vor costa cel mult câţiva dolari şi sunt complet reciclabile, astfel că poluarea mediului înconjurător nu ar trebui să fie o problemă. Mai mult decât atât, fiind simple recipiente din plastic umplute cu gaz lichefiat, cartuşele de combustibil ar putea fi produse şi de fabricanţii tradiţionali de brichete, la preţuri mult diminuate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult