Bluespin este primul fidget spinner cu Bluetooth şi aplicaţie de mobil

27.06.2017

Fenomenul fidget spinner parcă a mai scăzut în popularitate în ultimele câteva săptămâni, însă acesta nu va dispărea foarte curând.Îîntrucât acestea sunt nişte jucării „analog” fără prea multe funcţii, acestea nu au atras atenţia celor pasionaţi de tehnologie, însă Bluespin doreşte să rezolve această „problemă”, lansând primul fidget spinner cu Bluetooth şi aplicaţie pentru mobil. Practic, rotirea dispozitivului devine un joc video mobil, care poate fi jucat cu cei din jur.

Bluespin arată ca un fidget spinner obişnuit şi poate fi folosit fără probleme fără funcţiile sale smart. Desigur, cei care sunt interesaţi de acesta, cu siguranţă îl vor cumpăra pentru conectivitatea la smartphone. Aplicaţia pentru mobil poate monitoriza viteza şi numărul de rotaţii pe care le faci cu jucăria, iar senzorii din interiorul său pot depista diversele scheme posibile cu aceasta. Toate acţiunile pe care jucătorul le face sunt înregistrate într-un scor final, fiecare sesiune de joc având un timp limită.

Poţi folosi aplicaţia de unul singur, pentru a-ţi îmbunătăţi abilităţile, sau poti să concurezi în turnee cu alţi utilizatori de Bluespin. Conform prezentării video, meciurile de multiplayer sunt realizate prin internet, împotriva altor jucători din vecinătate, iar rezultatele pot fi publicate pe reţele de socializare. Aplicaţia Bluespin are şi un chat intern, pentru a încuraja interacţiunea între utilizatori.

În interiorul fidget spinner-ului se găseşte un proceor, un modul bluetooth, un acumulator, un senzor magnetic de poziţie şi două suprafeţe tactile. Acestea sunt folosite pentru a detecta poziţia şi starea dispozitivului, transmiţând informaţiile către aplicaţia care identifică schemele realizate. Un avantaj al lui Bluespin este faptul că aplicaţia poate să ţină minte ultima locaţie la care a fost conectat, în cazul în care jucăria este pierdută, fiind foarte uşor să ştii de unde să începi să o cauţi.

Momentan Bluespin nu este disponibil în magazine, fiind momentan la stadiul de proiect pe IndieGoGo. Campania de strângere de fonduri nu a pornit încă, însă compania italiană plănuieşte să dea startul foarte curând. Cei din spatele proiectului Bluespin speră să strângă 20.000 de dolari pentru a aduce acest produs pe piaţă, cei care aleg să îl susţină putând comanda o unitate la preţul de 49 de dolari. Data de livrare este aşteptată în luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult