Borcanul cu bănuţi e iar la modă

13.11.2006
Borcanul cu bănuţi e iar la modă

Câţi dintre noi nu aveam pusculiţe când eram micuţi? Probabil că toţi am avut măcar una, în care puneam monedă după monedă aşteptând să se umple. Şi o verificam din când în când cu emoţie, zornăind-o uşor să nu se spargă. Şi când se umplea o dădeam cu satisfacţie de pământ şi…. ne apucam să numărăm. Dar de multe ori erau prea mulţi şi de aceea dădeam toţi bănuţii mamii, să ne cumpere ceva. Nostalgic nu?

Ei bine, se pare că nici în ziua de azi copii nu s-au schimbat. Ei nu colecţionează cecuri sau cărţi de credit, ci tot monede. Şi pentru a şti în orice moment ce sumă au în puşculiţă, americanii de la YOUniverse au inventat dispozitivul numit Electronic Money Jar.

Borcanul cu bănuţi

La baza sa este un clasic borcan acoperit cu un capac special ce are o fantă prin care sunt introduse monedele. Un cip electronic recunoaşte valoarea fiecărui bănuţ introdus şi afişează pe un ecran LCD suma totală aflată înăuntru. Din păcate sunt detectate doar monedele americane, subdiviziuni ale dolarului, dar ce e important este că aparatul nu greşeşte aproape niciodată şi calculează totalul precis.

Puşculiţa este destinată în primul rând copiilor între 5 şi 9 ani, pentru a le dezvolta spiritul economic şi a-i face să strângă o sumă de bani pentru a putea cumpăra un obiect ce valorează destul de mult. Cu toate acestea, ea poate fi folositoare şi celor mai mari. Eu de exemplu am acasă un borcan în care pun mărunţişul, nu pentru a-i economisi ci pentru ca să nu mai stea împrăştiat prin cameră. O seamă de prietene râdeau de acest borcan şi chiar mi-au făcut cadou de ziua mea o puşculiţă, care e foarte frumoasă de altfel, dar dacă eram in SUA puteam primi un borcan din acesta modern însă…

Borcanul ştie să calculeze suma totală din interior

Una peste alta, puşculiţa este un gadget cel puţin interesant. Dimensiunile sale nu sunt foarte mari: 105 (L) x 105 (W) x 165 (H) mm, iar cip-ul electronic este alimentat de la două baterii AA. Impresionant este şi designul aparte, care cu siguranţă va fi pe placul copiilor, cu steluţe şi spirale. Toate acestea la un preţ modic de doar 12.98 $, adică în jur de 30 de RON.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News