Cadouri de Crăciun – Liviu

26.11.2007
Cadouri de Crăciun - Liviu

go4it.ro te face celebru şi-ţi aduce şi trafic pe blog.

Scrie pe blogul tău despre produsele IT pe care ţi le doreşti de sărbători şi pune link către pagina Cadouri de Crăciun de pe go4it.ro. Noi îţi vom publica materialul şi vom pune şi link către blogul tău. Trimite link-ul către postul respectiv pe adresa de e-mail [email protected].

Nu-mi place iarna. E frig, înnorat, terasele în aer liber sunt închise şi trebuie să suport povara gecilor groase. De fapt, dincolo de motivele religioase, cred că sărbătorile de iarnă au fost inventate tocmai pentru a mai însenina această perioadă gri a anului. Ar fi fost şi mai bine dacă s-ar fi întins pe o perioadă mai lungă, poate se mai găsea un moş care să ne viziteze şi prin februarie că şi atunci este frig. Însă înainte să-mi taie cineva avântul cu infama zicală "nemulţumitului i se ia darul", o să mă declar mulţumit cu un singur Moş Crăciun pe an.

Asta nu înseamnă că o să-mi limitez şi pretenţiile. Nu este corect să mă rezum doar la Crăciun. Mai sunt doar câteva zile până la Sfântul Andrei, aşa că o să presupun că Moşul are bugetul pregătit pentru două evenimente în mai puţin de o lună şi o să cheltuiască mai mult pentru mine. Nu vreau multe cadouri, doar 3. E adevărat că nu sunt foarte ieftine, dar… hei, Moşul de anul acesta e european, nu? Trebuie să fie mai generos decât turnătorul de Moş Gerilă pe care unii dintre noi încă şi-l mai amintesc.

Sony Ericsson P1i

Primul pe listă este Sony Ericsson P1i. Aşa cum spuneam şi în articolul legat de gadgeturile redactorilor go4it.ro, nu mă muţumesc cu un simplu telefon mobil. Pentru mine acesta, dincolo de funcţia de bază, trebuie să fie player MP3 (şi video dar nu pun mare accent pe partea video), instrument de office şi browser Web mobil. Sony Ericsson P1i îndeplineşte cu brio toate aceste funcţii.

Are un ecran suficient de mare pentru navigarea Web şi editarea documentelor, o baterie puternică, 128 MB RAM – suficientă memorie pentru a ţine cât mai multe aplicaţii deschise. Combinaţia de pe latura stângă, rotiţa Jog Dial şi butonul Back, facilitează folosirea multora dintre funcţiile telefonului fără ajutorul Styluss-ului din dotare. De asemenea, butoanele importante sunt suficient de mari pentru a le putea apăsa cu degetul, fără a mai scote Styluss-ul din locaşul său.

Sony Ericsson P1i

Ştiu că mulţi au rezerve legate de tastatura lui P1, un QWERTY atipic, cu două litere, plasate pe laturile butoanelor. Am folosit această tastatură încă de pe vremea lui M600 şi pot să spun că scriu repede cu ea, rar apărând greşeli de scriere. Acest tip de tastatură a permis producătorului dezvoltarea unui dispozitiv de dimensiuni relativ reduse. Este, din punctul meu de vedere, compromisul ideal între o tastatură QWERTY şi lăţimea unui telefon.

Era să uit să menţionez tocmai faptul că P1 este un telefon inteligent. Are la bază sistemul de operare Symbian cu UIQ 3. Are programe de editare a documentelor şi tabelelor, Opera pentru navigare pe Internet, playere MP3 şi video suficient de bine dotate deşi nu perfecte, client RSS, client de e-mail (cu suport pentru push e-mail) şi multe altele. Iar dacă cele incluse în sistemul de operare nu sunt suficiente, pot fi instalate şi alte programe pentru platforma UIQ.

La ora actuală, cel mai mic preţ la Sony Ericsson P1i este 1.200 RON. Este un raport preţ – performanţă foarte bun şi nu trebuie neapărat să-l aducă Moş Crăciun. Este suficient de mic pentru a fi pus în ghete de Moş Niculae.

Canon PowerShot S5 IS

Nu sunt fotograf profesionist şi prin urmare nu am nevoie de un D-SLR. Dar vreau o cameră foto compactă bună şi cred că Moşul ar putea sacrifica în jur de 1.400 RON pentru a-mi aduce un Canon PowerShot S5 IS. În fond şi la urma urmei, am fost cuminte anul acesta.

Canon PowerShot S5 IS

Întotdeauna mi-au plăcut camerele foto Canon. Iar S5 este la ora actuală una dintre cele bune camere compacte cu zoom mare ale producătorului japonez. Cei 8 MP rezoluţie şi zoom-ul optic 12 X sunt principalele aspecte care mă atrag la acest model. Stabilizatorul optic de imagine este un alt atu al acestui model.

Logitech Z-5500

Mai vreau doar un sistem audio bun. Şi chiar dacă nu am pretenţii de studio muzical de la un sistem audio, vreau să se audă clar, să nu distorsioneze la volum mare şi să se audă bine başii, mediile şi înaltele. Aşa că din ce am aflat de la prieteni şi ce am mai citit pe Internet cred că o să-i scriu Moşului de un Logitech Z-5500. Încă 1.000 RON nu cred că sunt foarte mulţi pentru un Moş Crăciun european. Este un sistem puternic, se aude bine, are un subwoofer bun şi telecomandă.

Logitech Z-5500

Acum stau şi mă întreb ce părere o să-şi facă Moşul. Va considera că 3.600 RON sunt prea mult? Sper că nu. Dacă da, poate să le aducă pe rând: mai întâi de Sfântul Andrei să-mi aducă camera foto, apoi de Sfântul Niculae sa-mi pună în ghete un Sony Ericsson P1, iar de Crăciun să vină cu sistemul audio.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News