Cardul de credit cu display si o duzina de butoane

02.01.2008
Cardul de credit cu display si o duzina de butoane

Asa arata modelul de card de credit creat de InCard Technologies si eMue si care va fi plasat pentru inceput pe piata in Franta. A depasit stadiul de prototip si are propriul sau sistem de securitate.

Daca suferi de paranoia cand vine vorba de tranzactii cu cardul, iata un posibil medicament. Credit Card Embedded Authentication Device – denumit si ICT DisplayCard sau Emue Card, in functie de producator – are o tastatura cu 12 butoane, ecran, procesor si o baterie despre care se spune ca rezista vreme indelungata.

Scopul sau este securizarea in proportie de, teoretic, 100% a tranzactiilor bancare online (internet banking) fara utilizarea unui gadget suplimentar numit Digipass*, dar si a celor "offline", deoarece inainte de a-l introduce in ATM trebuie sa-l activezi tastand o parola (alta decat PIN-ul) cu butoanele din dotare.

Optional, zic firmele ce i-au dat viata, acesta poate sa dispuna inclusiv de cip radio pentru tranzactii de proximitate (fara a introduce cardul in vreun dispozitiv, ci prin simpla apropiere a acestuia de un receptor – practica obisnuita in Japonia). www.emue.com, www.incardtech.com

Pentru a efectua tranzactii ori verifica extrasele de cont nu e necesar sa te deplasezi la un ghiseu bancar ori la un ATM. Oriunde te-ai afla, poti rezolva aceste probleme cu un computer conectat la net printr-un serviciu bancar optional, numit "internet banking" si care este oferit de diverse banci posesorilor de card de credit. Economisesti timp pretios si ai acces de oriunde la contul tau. Pentru serviciul internet banking banca iti ofera – gratis sau contra cost – un dispozitiv numit Digipass, asemanator unui calculator de buzunar, ce genereaza coduri unice temporare de autentificare pe site-urile de internet banking si permite efectuarea de tranzactii intr-un timp limitat. Riscul la care te expui este teoretic zero. Dispozitivul Digipass are cateva butoane (de pornire, scriere a parolei, generare cod) si un display pe care se afiseaza numarul pe care trebuie sa-l scrii pe site-ul de internet banking in casuta de autentificare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News