Cea mai puternică şi scumpă navă de război din lume nu are pisoare

Cea mai puternică şi scumpă navă de război din lume nu are pisoare

USS Gerald R. Ford, cea mai scumpă şi puternică navă militară din lume, nu are pisoare. Portavionul a costat aproape 17 miliarde de dolari, dacă sunt incluse şi costurile cu cercetarea şi dezvoltarea. Marina susţine că a luat decizia să nu includă pisoare pe navă, pentru prima dată în istoria sa modernă, deoarece doreşte ca toaletele să fie unisex, „neutre” din punct de vedere al genului. Totuşi, aproximativ 90% din echipajul navei va fi alcătuit din bărbaţi.

 

USS Gerald R. Ford va avea peste 5.000 de oameni la bord şi este primul design nou de portavion american după 40 de ani. Decizia de a elimina pisoarele a fost criticată de mulţi. „S-a luat această decizie pentru a i se oferi navei flexibilitate, deoarece nu sunt toalete dedicate unui sex sau altuia”, a declarat un purtător de cuvând al US Navy.

 

Totuşi, specialiştii în design de interior spun că pisoarele sunt mai igienice şi ocupă mai puţin spaţiu decât vasele de toaletă.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult