Cele mai bune glume de 1 aprilie din domeniul IT

01.04.2015
Cele mai bune glume de 1 aprilie din domeniul IT

În fiecare an de 1 aprilie brandurile mari încearcă să se depăşească în glume. O mare parte dintre produsele prezentate astăzi de către companii precum Google, Samsung sau Microsoft au fost simple farse. Unele au fost mai evidente, altele mai puţin. Cert este că fiecare a încercat să ne amuze într-un fel sau altul. Mai jos găsiţi o colecţie a celor mai bune anunţuri false legate de domeniul IT din 2015.

Google a făcut probabil cele mai multe anunţuri false, acoperind o plajă largă de produse. În primul rând, a lansat funcţia „ChromeSelfie”, care salvează simultan un screenshot şi un selfie. Imaginea poate apoi fi trimisă pe reţele de socializare pentru a prezenta expresia facială pe care utilizatorul o avea atunci când a citit respectivul articol.

Cel de-al doilea produs fals pe care Google l-a prezentat a fost Smartboy by Inbox, o cutie poştală inteligentă. Aceasta stochează scrisorile primite şi oferă un display tactil pe care este rulat sistemul de operare Android. Cel mai mare avantaj? Este o cutie poştală portabilă, pe care o poţi lua cu tine oriunde.

Un alt produs Google inventat este Panda, anunţat pentru piaţa japoneză. Acesta este un ursuleţ panda de pluş, care poate oferi toate funcţiile din Google Now. Tot pentru japonezi a fost realizat şi Google Party Horn, o trompetă de jucărie echipată cu Bluetooth care serveşte drept tastatură wireless pentru telefon sau tabletă. De asemenea, site-ul com.google vă oferă o imagine oglindită a site-ului google.com.

Motorola a ales să realizeze un clip video în care prezintă noul său accesoriu pentru telefoane: un selfie stick realizat din materiale premium. Deşi Motorola Selfie Stick nu este un produs real, cu siguranţă există public interesat de un astfel de produs realizat din piele şi lemn, chiar dacă preţul său ar fi foarte ridicat.

Samsung nu s-a lăsat mai prejos şi a dezvăluit un produs revoluţionar: un satâr realizat din sticlă curbată, care include un display tactil. Acesta poartă numele de Samsung Galaxy BLADE edge şi integrează o margine de diamant, cât şi un mâner cu senzori avansaţi care măsoară dexteritatea, puterea şi fermitatea loviturilor. Tot de la Samsung vine şi ExoBOOST, un accesoriu pentru smartphone-uri care adaugă performanţă extinsă dispozitivelor mobile Samsung. Acesta vine în trei variante: dual, quad şi octa-core.

În urma zvonurilor despre achiziţia din partea Microsoft, Cyanogen a lansat o imagine cu o variantă a software-ului care conţine branding Windows şi „powered by Microsoft” la instalarea Android.

Microsoft în schimb a prezentat un nou sistem de operare pentru mobilele echipate cu Windows Phone: MS-DOS Mobile. Acesta este clasicul DOS de pe PC-uri din anii ‘80 şi ’90, care rulează pe un dispozitiv Lumia.

Fanii Android şi Apple de pe Reddit au avut parte de o farsă de zile mari. r/Android include un logo Apple şi meniuri asemănătoare cu cele de pe apple.com, în timp ce r/Apple include un header cu branding Android.

T-Mobile, componenta americană a Deutsche Telekom a lansat un nou program destinat animalelor de companie, în timp ce OnePlus nu numai că a anunţat un nou produs, DR-1, ci îl şi lansează în versiune limitată.

Site-ul Torrentfreak a creat câteva emoţii atunci când a anunţat că Netflix a cumpărat aplicaţia Popcorn Time şi va crea o versiune gratuită a serviciului său de streaming, iar CERN a anunţat că în urma experimentelor cu acceleratorul de particule, a fost descoperită Forţa din Star Wars.

Desigur şi alte companii s-au ţinut de glume astăzi, însă acestea au fost printre cele mai amuzante pe care le-am găsit. De mâine însă glumele se opresc şi ne întoarcem la normalitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult