Compania care produce AK-47 „Kalaşnikov” a prezentat o „maşină zburătoare”

04.10.2017
Compania care produce AK-47 „Kalaşnikov” a prezentat o „maşină zburătoare”
Kalashnikov Concern, compania care produce celebrele carabine de asalt AK-47, a prezentat un prototip de vehicul pe care îl numeşte „maşină zburătoare”. Nu este, de fapt, o maşină, ci o platformă – un hibrid dronă-hoverbike – care se menţine în aer cu ajutorul unor elice. 
 
Aparatul de zbor foloseşte 16 elice, propulsate de opt motoare electrice. Pilotul îl controlează prin intermediul unor joystick-uri. Armata l-ar putea folosi pentru recunoaştere şi comunicaţii.
 
În Rusia companiile arată un interes crescut pentru astfel de proiecte. Mai devreme în acest an, Hoversurf a prezentat un prototip numit Scorpion-3, care este un hoverbike cu un singur loc. 

Şi peste ocean există interes pentru aceste vehicule. Inventatorul Colin Furze a prezentat un prototip ce a atras atenţia Departamentului Apărării din SUA, care a anunţat un parteneriat cu firma britanică Malloy Aeronautics pentru dezvoltarea unei versiuni pentru armată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult