Corpul spaţial care nu este ceea ce pare

Corpul spaţial care nu este ceea ce pare
Telescopul spaţial Hubble a fotografiat un corp misterios în spaţiu. Iniţial, cercetătorii au crezut că este o cometă, ceea ce tehnic nu este greşit, fiind vorba de o aşa numită „main-belt comet”. Ulterior au ajuns la concluzia că este vorba de un corp format din doi asteroizi care călătoresc prin spaţiu împreună. 
 
Cele două corpuri spaţiale au mase şi dimensiuni similare şi orbitează unul în jurul altuia. Distanţa dintre ele este de aproximativ 97 de kilometri. „Este ceva din afara acestei lumi. Nu am mai văzut aşa ceva în carieră”, a scris un astronom în Science Journal. 
 
Cercetătorii cred că obiectul, numit 2006 VW139/288P, a fost iniţial un singur asteroid. Din cauza vitezei mari cu care se învârtea în jurul propriei axe s-a împărţit în două bucăţi acum aproximativ 5.000 de ani. 
 
 
Nu este prima dată când Hubble fotografiază corpuri cereşti ieşite din comun. În 2010, vehiculul spaţial surprins un obiect misterios care călătorea în spaţiu cu peste 17.000 km/h şi care nu semăna cu niciun corp observat până atunci.
 
 
Catalogat sub numele de P/2010-A2, obiectul se afla la o distanţă de peste 140 de milioane de kilometri de Pământ. NASA a spus că acel corp este rezultatul coliziunii dintre doi asteroizi. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult