Descoperirea DVD-urilor piratate se face acum cu ajutorul câinilor

Descoperirea DVD-urilor piratate se face acum cu ajutorul câinilor

Nu-mi place cum sună, dar cel mai bun prieten al omului a devenit mai nou cel mai preţios partener al rău famatei organizaţii RIAA. Aceea care dă în judecată preşcolari şi pensionari pentru că descarcă filme de pe trackerele de BitTorrent.

Se întâmplă în Malaiezia, unde, spre disperarea RIAA, numai în 2005 au fost piratate DVD-uri în valoare de 605 milioane de lire sterline. Aşa că marile case de discuri care compun RIAA au decis să investească în câini specializaţi în detectarea materialelor chimice folosite la reproducerea DVD-urilor şi să dea o mână de ajutor autorităţilor locale.

Câinii specializaţi în DVD-uri au descoperit până acum aproximativ 1.6 milioane de copii piratate, valorând 3 milioane lire sterline. Dar nici piraţii malaezieni nu stau cu mâinile în sân. Aceştia au pus o recompensă în valoare de 15.000 de dolari pe capul lui Lucky şi Flo cei doi câini care le-au ruinat afacerile. În hora scoaterii din joc a câinilor ar putea intra chiar şi autorităţile locale ai căror reprezentanţi nu-şi mai pot lua acum comisioanele.

police dog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News