Detectorul de fulgere, pentru o calătorie fără neplăceri

23.10.2007
Detectorul de fulgere, pentru o calătorie fără neplăceri

Rezistent la condiţiile meteo nefavorabile, micuţ şi accesibil ca preţ (70 $), detectorul de fulgere Strike Alert intră în categoria selectă a gadget-urilor care îţi pot salva viaţa.

Excludem persoanele care adoră sau sunt obligate să-şi petreacă viaţa în mediul urban, la birou. Gadget-ul este dedicat amatorilor de calătorii, în zone expuse furtunilor imprevizibile (în special la munte).

Strike Alert detectează prezenţa impulsului electromagnetic generat de către descărcările electrice la sol (nu şi pe cele din atmosferă) pe o rază de maxim 60 Km şi indică distanţa unde a avut loc ultimul fulger. Avertizarea se face prin led-uri verzi, galbene şi roşii, aranjate succesiv. Astfel, ai timp să te adăposteşti şi să-ţi scuteşti corpul de cei 40.000 Amperi care l-ar străbate în urma unui nefericit trăsnet.

O mică observaţie, aparatul este sensibil la aceste impulsuri electromagnetice care pot veni şi de la diverse dispozitive electronice. Tocmai de aceea nu este recomandată utilizarea lui în spaţii gen birou, apartament, oraş.

Strike Alert detector

Urmărește Go4IT.ro pe Google News