Cadouri Copii – ce ne aduce moşul?

07.12.2007
Cadouri Copii - ce ne aduce moşul?

Un ghid al cadourilor de Craciun nu se putea termina fără o pagină dedicată copiilor. Ce cadouri pentru copii se găsesc în lumea gadgeturilor? O mulţime, iar cum eu sunt copilul redacţiei, o să vă prezint o scurtă listă cu vreo câteva cadouri pentru copii, pe care cu siguranţă mi le-aş fi dorit când eram pitic. De fapt, unele dintre ele mai îmi fac cu ochiul chiar şi acum…

Aşadar, după ce am văzut ce cadouri ar putea primi ea şi ce cadouri ar putea primi el, să ne concentrăm atenţia asupra celor care încă mai cred în Moş Crăciun (care chiar există!!!), copiii.

Sania Porsche

Cum tot a venit iarna (pe la munte cel puţin) şi e numai bun de săniuş, ce-aţi zice să oferiţi copiilor voştri o săniuţă mai… specială. Una creată de Porsche. Numele său pompos este Porsche Kinderbob, ce ascunde o sanie modernă, cu tălpici metalice, claxon şi design nemţesc. Bine, e puţin cam scumpă (vreo 65 euro + taxe), dar copilul vostru sigur va fi invidiat de prieteni când va fi la volanul acestui Porsche. Ah, vedeţi că limita de greutate acceptată e de 60 de kg. Aşadar pantofarii ce populează părţile inferioare ale pârtiilor de pe Valea Prahovei nu o vor putea folosi. E doar pentru cei mici. Ha! Totuşi, parcă vechea săniuţă cu placaj, pe care te puteai da şi pe burtă şi pe spate şi în cap chiar, era mai practică, nu?

Sania Porsche

Kitul Laser Mad Combat

Când eram mic mă jucam de-a Robocop şi Terminatorul cu pistoalele noastre din plastic. Lucrurile au evoluat, copiii din ziua de azi au la dispoziţie kituri ca acest Laser Mad, ce vine cu 2 headset-uri, o mănuşă cu laser şi un pistol special. În plus, există o mulţime de moduri de joc. Fiecare piesă din echipament dispune de funcţii avansate: headset-urile au un motoraş care vibrează cand eşti lovit, pistoalele şi manuşile au sistem de Target Lock şi multe altele. Jucăria e recomandată pentru puşti de peste 8 ani şi cred că are potenţial. În plus nu e foarte scumpă: 40 lire. Noi cei mari ne ducem la Laser Tag, iar pentru cei mici Laser Tag-ul vine acasă…

Kitul Laser Mad Combat

Borcanul cu bănuţi

Pentru a-ţi face copilul mai econom şi a-l ajuta să adune bănuţi pentru a îşi putea apoi cumpăra ceva din banii strânşi de el, ar trebui să îi faci cadou acest borcan-puşculiţă inteligent. E mai pentru fetiţe aşa, fiind decorat cu stele şi alte bazaconii, dar are avantajul că îţi şi numără banii şi apoi contorizează banii introduşi. Am mai scris despre el mai demult, şi vă ziceam că recunoaşte doar dolari şi subdiviziuni ale acestora. Însă dacă tatăl/mama sunt absolvenţi de Automatică şi Calculatoare, sigur se descurcă ei să îl meşterească astfel încât să fie utilizabil şi cu ai noştri lei, nu?

Borcanul cu banuti

Telefonul Hello Kitty Slider

E un cadou pentru fetiţe. Pentru că e roz şi însoţit de o grămadă de zorzoane şi alte accesorii la fel de roz, ca o husă din blăniţă, breloc asortat şi o pereche de căşti. Pe lângă aspect, nici tehnic nu stă chiar rău, fiind dotat cu ecran cu rezoluţie 176×220 px, cameră foto de 2 Mpx, calculator de calorii (!?!) şi funcţii PDA/Organizer (care mă îndoiesc că vor fi prea folosite). Partea mai nasoală vine atunci când părinţii vor afla cât costă această jucărie pentru fetiţe cu fundiţe: 600 de dolărei americani. Hmmm, parcă aş găsi un cadou mai bun de banii aştia dacă aş fi părinte… Un Nokia N95… roz?

Telefonul roz

Profesorul de şah

Îl cheamă Advanced Robotic Chess Tutor, adică profesorul de şah. Se adresează copiilor care vor să îşi folosească capul şi la altceva decât ca acoperiş pentru gât (glumesc desigur) şi este o planşă de sah avansată, ce îţi permite să joci cu un computer drept oponent sau cu un alt adversar uman. Computerul are diverse nivele de dificultate (16 de analiză şi 120 de moduri de joc) şi îşi poate ajuta învăţăcelul cu diverse sfaturi şi comentarii text sau audio. În plus, după fiecare partidă îţi va acorda un rating, adică o notă, ca la şcoală. Costă vreo 250$. Iar dacă visezi să îl baţi cândva pe Kasparov, sigur ar trebui să îţi rogi părinţii să ţi-l cumpere.

 

Profesorul de sah

Desigur, lista ar putea continua la infinit. Dar atunci v-aş scuti pe voi, părinţii, de bucuria călcării în picioare prin mall-uri şi supermarket-uri, caracteristică acestei minunate perioade a anului. Şi nu vrem asta, nu?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News