Dronele pentru agricultură Parrot Disco-PRO AG şi Parrot Bluegrass sunt disponibile pe piaţa din România

Dronele pentru agricultură Parrot Disco-PRO AG şi Parrot Bluegrass sunt disponibile pe piaţa din România
Drone profesionale Parrot Disco-PRO AG şi Parrot Bluegrass, dedicate agriculturii, sunt disponibile în România, potrivit unui anunţ al importatorului oficial Falcon Electronics.
 
Dronele pot fi folosite pentru supravegherea culturilor mari (cereale, leguminoase, rapiţă, floarea soarelui etc), a livezilor şi viilor, pentru colectarea de informaţii despre starea plantaţiilor şi analizarea lor. „Toate aceste date le permit producătorilor agricoli să evalueze rapid situaţia din teren pentru a aplica tratamentele adecvate şi pentru a reduce pagubele cauzate de boli sau dăunători”, potrivit unui comunicat al Falcon Electronics.
 
Parrot Bluegrass, cel mai nou produs din gama de drone profesionale dedicate agriculturii, are o cameră frontală, un senzor multispectral Parrot Sequoia şi GPS încorporat. Camera frontală ajută fermierii să monitorizeze vizual culturile, iar senzorul Parrot Sequoia îi ajută să detecteze orice problemă privind starea acestora. Parrot Bluegrass a fost proiectată în special pentru a survola plantaţiile de pe terenuri deluroase (livezi, vii, alte culturi în pantă), având o acoperire de până la 30 de hectare, la un zbor cu altitudinea de 70 de metri şi o autonomie de 25 de minute. 
 
Parrot Bluegrass (stânga) şi Parrot Disco-PRO AG
 
Parrot Disco-PRO AG, unul dintre primele modele de drone dedicate agriculturii lansate de Parrot, beneficiază,  de asemenea, de o cameră frontală, senzor multispectral Parrot Sequoia şi GPS încorporat. Parrot Disco-PRO AG poate acoperi până la 80 de hectare, la o altitudine de 120 m şi are o autonomie de până la 30 de minute. Drona este proiectată pentru a survola şi analiza culturile agricole vaste de la câmpie (grâu, porumb, rapiţă etc). 
 
Informaţiile înregistrate pe teren de drone sunt prelucrate şi stocate în cloud, pe platforma AIRINOV FIRST+, iar fermierii primesc hărţi specifice cu informaţii despre sănătatea culturilor.
 
Parrot Disco-PRO AG are un preţ, în magazinul Falcon, de 26.500 de lei, iar Parrot Bluegrass costă 28.900 de lei. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult