Echipajul unui elicopter de poliţie britanic este acuzat că a filmat cupluri în timp ce întreţineau relaţii intime. UPDATE: Acuzaţii au fost găsiţi vinovaţi

Echipajul unui elicopter de poliţie britanic este acuzat că a filmat cupluri în timp ce întreţineau relaţii intime. UPDATE: Acuzaţii au fost găsiţi vinovaţi
UPDATE: Justiţia din Marea Britanie i-a găsit vinovaţi, pe 18 iulie, pe acuzaţi, potrivit Reuters. Aceştia urmează să afle pedepsele. 

Cinci membri ai echipajului unui elicopter de poliţie din Marea Britanie sunt acuzaţi că au filmat, folosind echipamentul avansat de pe aeronavă, cupluri în timp ce întreţineau relaţii intime în aer liber, dar şi un fotomodel care făcea plajă în curtea din spate a casei sale. 

 
Cei cinci, piloţi şi poliţişti, vor apărea în instanţă pentru prima dată peste câteva săptămâni. Ei sunt acuzaţi, printre altele, că au folosit camera elicopterului în scop abuziv. 
 
Filmările au fost făcute în zona  South Yorkshire. Multe din materialele înregistrate au fost găsite pe DVD-uri în locuinţa unuia dintre acuzaţi, Adrian Pogmore, tatăl a doi copii. 
 
Citeşte şi: O prostituată a fost arestată pe baza probelor video obţinute de un „justiţiar” cu o dronă 
 
Activitatea echipajului a fost descoperită după patru plângeri primite de poliţie în perioada 2007 – 2015. 
 
 
Poliţia din South Yorkshire a lansat propria anchetă internă. Elicopterul în valoare de 4 milioane de lire sterline folosit de cei cinci dispune de două camere de înaltă rezoluţie pentru utilizarea în timpul zilei şi de una termală (model Wescam MX15), folosită noaptea. 
 
Patru dintre cei cinci bărbaţi au fost suspendaţi din activitate. Cel de-al cincelea, fostul căpitan al aeronavei, a ieşit în urmă cu trei ani la pensie. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult