Elon Musk, şeful Tesla, vrea să construiască acoperişuri solare

11.08.2016
Elon Musk, şeful Tesla, vrea să construiască acoperişuri solare
Elon Musk, miliardarul co-fondator al Tesla Motors şi SpaceX, lucrează la un nou proiect. El vrea să construiască, prin intermediul unei alte companii controlate de el, SolarCity, acoperişuri solare. 
 
Nu este vorba de un acoperiş acoperit cu panouri solare, ci de un acoperiş solar, realizat din celule fotovoltaice. 
 
Potrivit lui Musk, oamenii construiesc milioane de noi acoperişuri în fiecare an. „De ce nu ar lua aceştia în considerare unul solar atunci când caută un înlocuitor?”, s-a întrebat el. Mai mult, potrivit lui, oamenii care au case vechi tind să nu instaleze pe acestea panouri fotovoltaice, deoarece ştiu că vor trebui să le demonteze atunci când vor renova acoperişul. 

Musk nu a oferit detalii tehnice despre noul proiect, dar a precizat că potenţialii cumpărători vor avea posibilitatea să personalizeze acoperişul comandat.

Va mai dura până când vom vedea primul prototip deoarece, potrivit lui Peter Rive, un oficial al SolarCity, ideea le-a venit în urmă cu câteva săptămâni. Totuşi, primele acoperişuri ar putea fi livrate în a doua jumătate a anului viitor. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult