Ford şi-ar putea echipa angajaţii cu exoschelete menite să îi ajute la activităţile fizice solicitante

10.11.2017
Ford şi-ar putea echipa angajaţii cu exoschelete menite să îi ajute la activităţile fizice solicitante

Inspirat de filmele cu supereroi, exoscheletul care dă puteri fizice deosebite celui care îl poartă şi-ar putea găsi aplicaţii practice în fabricile Ford, uşurând unele dintre activităţile îndeplinite de angajaţi.

Explorat simultan de mai multe companii, conceptul de exoschelet care susţine corpul utilizatorului, redând mobilitatea celor paralizaţi sau conferind o forţă deosebită celor perfect sănătoşi, este luat în considerare de Ford pentru dezvoltarea de noi „utilaje” care să ajute la eficientizarea activităţii de producţie.

Numit EksoVest, exoscheletul finanţat de Ford şi adus deja la stadiul de prototip funcţional este adresat în primul rând tehnicienilor care desfăşoară activităţi repetitive pe linia de asamblare, manevrând unelte cu mâinile ridicate la nivelului capului, sau mai sus. Potrivit Ford, unii angajaţi execută asemenea operaţiuni şi de 4600 ori în fiecare zi, sau 1 milion de ori într-un an, riscând epuizarea şi probleme de sănătate pe termen lung.

Dacă rezultatele programului pilot desfăşurat în două fabrici din Statele Unite sunt încurajatoare, Ford ar putea aduce noul EksoVest şi în dotarea fabricilor din Europa şi America de Sud.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult