Fotografii asiatici RongRong & inri au primit premiul Outstanding Contribution to Photography la Sony World Photography Awards 2016

21.04.2016
Fotografii asiatici RongRong & inri au primit premiul Outstanding Contribution to Photography la Sony World Photography Awards 2016
Perechea RongRong & inri, un cuplu de fotografi din Asia, a primit premiul Outstanding Contribution to Photography la Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competiţie de fotografie din lume. Seria lor de fotografii Tsumari Story va fi expusă în aceste zile la Somerset House din Londra, expoziţie care poate fi vizitată în perioada 22 aprilie – 8 mai. În opera lor, cei doi artişti reflectă lumea intimă pe care au creat-o împreună, frumuseţea corpului uman în natură şi mediul urban din China, aflat în continuă transformare. Este prima dată când fotografii importante din portofoliul lor sunt expuse în afara Asiei. 
 
Citeşte şi: Sony World Photography Awards 2016 a anunţat câştigătorii la categoriile Open şi Youth 
 
RongRong şi inri colaborează din anul 2000. Deşi niciunul nu vorbea limba celuilalt atunci când s-au întâlnit prima dată, cei doi spun că s-au „conectat” prin intermediul artei lor. 
 
 
RongRong şi inri
 
RongRong, de origine chineză, şi soţia lui inri, de origine japoneză, au avut o influenţă semnificativă în ultimii ani în fotografia asiatică. Cei doi au fondat, în 2007, primul spaţiu privat de artă contemporană din China, Three Shadows Photography Art Centre, unde sunt expuse colecţii de fotografie şi sunt oferite cursuri.
 
 
Clădirea care găzduieşte centrul a fost concepută de celebrul arhitect chinez Ai Weiwei. Începând cu 2009 este oferit şi un premiu anual, Three Shadows Photography Award, care şi-a propus să-i descopere şi încurajeze pe cei mai promiţători fotografi din China. În 2015, RongRong şi inri au deschis un al doilea centru Three Shadows în Xianmen, sudul Chinei. 
 
 
Fotografie din colecţia Tsumari Story (Sursa: press.worldphoto.org)
 
„În ciuda contribuţiei semnificative pe care au adus-o fotografiei, ei nu sunt cunoscuţi pe plan internaţional, iar noi, World Photography Organisation, vrem să schimbăm acest lucru prin marcarea influenţei remarcabile pe care amândoi au avut-o şi o au supra comunităţii de fotografie din Asia”, a declarat Astrid Merget Motsenigos, WPO Creative Director. 
 
 
RongRong & inri (Sursa: press.worldphoto.org)
 
Printre fotografii care au fost onoraţi în anii trecuţi în cadrul Sony WPA se numără Eve Arnold, William Klein, Marc Riboud, William Eggleston, Mary Ellen Mark, Elliott Erwitt (în 2015), Bruce Davidson şi Phil Stern
 
La ediţia din acest an a Sony WPA au fost înscrise un număr de 230.103 de fotografii din peste 186 de ţări, în trei categorii: Professional, Open şi Youth. Câştigătorii sunt premiaţi cu echipamente foto Sony. Totodată, câştigătorii vor concura pentru premiul „Fotograful anului” care va fi desemnat pentru fiecare categorie în parte, pe 21 aprilie, în cadrul galei Sony World Photography Awards. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult