Franţuzoaicele publică online imagini cu părul de pe corp în semn de solidaritate cu o adolescentă

Franţuzoaicele publică online imagini cu părul de pe corp în semn de solidaritate cu o adolescentă
Mii de femei din Franţa au publicat pe Twitter imagini în care suprind părul pe care îl au în diferite zone ale corpului în semn de solidaritate cu o adolescentă de 16 ani care a fost ironizată la şcoală deoarece nu se rade la subraţ. 
 
Hashtag-ul #LesPrincessesOntDesPoils (trad. – Prinţesele au păr) a fost creat de Adele Labo, adolescenta batjocorită de colegi. La scurt timp în ajutorul ei au sărit mii de franţuzoaice care nu îşi epilează sau depilează nici ele părul din diferite zone ale corpului. 
 
„Cred că societate stigmatizează femeile şi este o presiune enormă pe ele în ceea ce priveşte părul de pe corp”, a declarat Labo. Mişcarea începută pe Twitter s-a extins acum şi pe Instagram. 
 
 
#LesPrincessesOntDesPoils a dat naştere la multe controverse. Unii utilizatori de Twitter le consideră curajoase pe femeile care publică astfel de imagini, dar sunt multe persoane care spun că aceste poze sunt „dezgustătoare”. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult