Go4News: Această companie a reinventat potcoava pentru cai

09.11.2016

Potcoava metalică folosită pentru a „încălţa” caii nu s-a schimbat prea mult de-a lungul a sute de ani. O companie din Austria a reinventat, însă, acest obiect esenţial din magazia unui iubitor de cai.

 

Noile potcoave, numite Megasus Horserunners, sunt realizate din plastic rezistent, pot absorbi şocurile şi se ataşează foarte uşor, fără a mai fi nevoie de cunoscutele cuie.

 

Atrage atenţia modul interesant prin care potcoava se prinde de copita calului. Este vorba de un sistem bazat pe bandă velcro, folosită şi la pantofii sport, haine şi nu numai. O parte a sistemului velcro se lipeşte de copită, iar cealaltă parte este montată pe clamele de pe potcoavă.

 

 

Proiectul a fost finanţat cu succes pe platforma Kickstarter. Creatorii potcoavei au cerut 100.000 de dolari, dar au primit aproape 170.000.

 

Noile potcoave high-tech nu sunt, însă, ieftine. Un set de patru costă, în retail, 285 de euro. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult