Go4News: Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway [VIDEO]

11.07.2016
O companie numită  Ikap Robotics a inventat o geantă de voiaj inteligentă care îi va ajuta pe proprietari să se descurce mai uşor cu bagajul în aglomeraţia din aeroporturi. 
 
Geanta se numeşte Olive şi la exterior arată ca una normală. Acest model dispune, însă, de câteva caracteristici foarte interesante. În partea de jos, Olive dispune de un fel de hoverboard pe care utilizatorul se poate urca şi merge. În cazul în care ţi se pare penibil să te deplasezi prin aeroport sau pe trotuar cocoţat pe o geantă, o poţi lăsa să se deplaseze singură. Olive se ghidează ca ajutorul unor senzori şi prin intermediul unei camere stereoscopice. Sistemul este suficient de inteligent încât să poată să recunoască proprietarul şi să îl urmeze peste tot, chiar şi într-o zonă aglomerată. 
 
Citeşte şi: Această maşină te acoperă uniform cu cremă de protecţie solară în mai puţin de 10 secunde 
 
Mai mult, Olive poate trimite notificări atunci când proprietarul riscă să piardă zborul şi dispune de un sistem prin care este măsurată greutatea genţii astfel încât să nu fie suprize la îmbarcare. 
 
Pentru ca toate aceste caracteristici să funcţioneze, Olive include una cumulator de mari dimensiuni. Acesta poate fi folosit ca power bank pentru smartphone-uri, tablete şi laptopuri. 
 
 
Ca orice gadget inteligent, geanta dispune de aplicaţii dedicate pentru smartphone, iar conectarea se face via Bluetooth. Prin intermediul aplicaţiei utilizatorul poate sau debloca geanta şi vedea atunci când cineva încearcă să acceseze neautorizat conţinutul. 
 
Ikap Robotics nu a anunţat când Olive va fi disponibilă şi nici cât va costa. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult