Go4News: O companie românească a lansat un robot care testează automat ecranele tactile

20.10.2016
Compania românească RINF Tech a lansat robotul IQ MATT, un sistem de testare automată pentru dispozitive cu ecran tactil. IQ MATT poate să testeze orice tip de touchscreen, inclusiv telefoane inteligente sau tablete. „Aflat momentan în faza de prototip, robotul de concepţie românească va putea fi folosit începând cu anul viitor la scară largă pentru servicii de testare automată atât pentru companii telecom sau IT, cât şi din industria producătoare auto sau în transporturi”, potrivit unui comunicat al companiei.

Robotul asigură, potrivit producătorului, servicii de testare automată cu un grad ridicat de precizie. Folosind algoritmi avansaţi, IQ MATT poate recunoaşte imaginile, dar şi aplicaţiile afişate, fiind capabil nu doar să navigheze pe ecran într-un anumit punct, dar şi să interacţioneze cu o anumită aplicaţie, independent de sistemul de operare pe care aceasta rulează.

 
Totodată, IQ MATT are capacitatea de a imita multiple gesturi umane în interacţiunea cu orice touchscreen şi de a executa funcţii combinate de atingere a ecranului (tap, swipe, pinch, twist, zoom in, zoom out ş.a.). Spre deosebire de un tester manual, robotul poate executa cicluri lungi de testare, de zeci de ore.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult