Google a anunţat Tango: camere foto 3D şi senzori avansaţi pentru analiza mişcării într-un telefon

Google a anunţat Tango: camere foto 3D şi senzori avansaţi pentru analiza mişcării într-un telefon

Google se va despărţi în curând de producătorul Motorola Mobility după un mariaj care a durat mai puţin de doi ani, însă compania a anunţat că va păstra proiectul smartphone-ului modular Ara. Până când echipa de ingineri hardware şi software din cadrul  Advanced Technology and Projects ne va prezenta primul prototip Ara real, aceasta ne ţine atenţia trează cu un alt proiect interesant: Tango.

Poate că Project Tango este mai puţin spectaculos din punct de vedere hardware decât viitorul terminal care va fi asamblat din bucăţi ca o jucărie LEGO, însă acesta încearcă să redefinească modul în care utilizăm telefoanele mobile prin implementarea unor tehnologii avansate de scanare 3D a mediului ambiant şi utilizare inteligentă a unor senzori obişnuiţi precum accelerometrul, giroscopul sau modulul GPS.

Ascuns în interiorul unui smartphone Android cu un ecran cu o diagonală de 5”, Tango este o soluţie avansată care foloseşte două camere foto pentru înregistrarea 3D a mediului ambiant,  un set de senzori pentru măsurarea distanţele faţă de obiectele înconjurătoare, două procesoare dedicate de imagine Myriad 1 şi clasicele module GPS şi giroscop pentru poziţionarea precisă a telefonului în spaţiu.

Având o rată de eşantionare impresionantă de 250.000 de măsurători 3D pe secundă, Tango promite crearea cu o acurateţe ridicată a unui mediu ambiant tridimensional care poate fi înregistrat pentru utilizări ulterioare, pentru cartografia spaţiilor interioare sau pentru crearea unor noi tipuri de jocuri sau aplicaţii.

Tehnologia sună oarecum familiar, unul dintre dezvoltatorii implicaţi în Project Tango lucrând de altfel până în 2011 la dezvoltarea sistemului Microsoft Kinect. Ideea implementării într-un telefon mobil oferă însă o flexibilitate mult mai ridicată care, conform declaraţiilor, este menită să „extindă experienţa oferită de telefoanele mobile dincolo de limitele fizice ale ecranului”.

Project Tango foloseşte un set complet nou de interfeţe software de programare care permit schimbul de date cu aplicaţiile scrise în C, C++ sau Java şi sunt compatibile cu motorul grafic Unity Game Engine. Google a anunţat că are disponibile 200 de prototipuri ale acestui telefon mobil, dezvoltatorii software interesaţi putându-se înscrie pentru obţinerea unui astfel de prototip începând cu data de 15 martie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News