În Germania sunt testate semafoare montate în asfalt, pentru a-i proteja pe cei care stau cu nasul în smartphone

25.04.2016
În Germania sunt testate semafoare montate în asfalt, pentru a-i proteja pe cei care stau cu nasul în smartphone
Între 2010 şi 2014, în SUA numărul de persoane care au ajuns la urgenţe din cauza faptului că au fost distraşi în timp ce mergeau de telefonul mobil a crescut cu 124%, potrivit WSJ. Şi alte state se confruntă cu aceeaşi problemă. 
 
În Augusburg, Germania, au fost instalate semafoare pentru pietoni direct în asfalt. Este vorba de o serie de becuri LED care se aprind în culorile verde şi roşu, astfel încât cei care se uită la telefonul mobil în timp ce merg pe stradă să le vadă mai uşor. 
 
Citeşte şi: Elon Musk susţine că sistemul autopilot de pe automobilele Tesla reduce riscul de accidente cu 50%
 
 
Sistemul, implementat de Stadtwerke Augsburg, un furnizor de servicii de transport în comun, este folosit deocamdată doar în cadrul unui proiect pilot, care include două linii de tramvai. Dacă se dovedeşte a fi un succes, acesta va fi implementat şi în alte zone din oraş. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult