La mulţi ani de Sfântul Ioan! Oameni influenţi din tehnologie pe care îi cheamă John

06.01.2018
La mulţi ani de Sfântul Ioan! Oameni influenţi din tehnologie pe care îi cheamă John

La mulţi ani de Sfântul Ioan! Ion, Ioan şi Ioana sunt nume foarte populare în România, la fel cum este şi John în ţările care vorbesc limba engleză. Cu ocazia acestei zile speciale, în care românii trimit mesaje şi urări de Sfântul Ioan, v-am pregătit o listă de persoane influente din domeniul tehnologic care poartă acest nume.

În listă apar doar bărbaţi, iar acest lucru nu este intenţionat. Sunt foarte multe femei influente în tehnologie (precum Angela Ahrends – Apple, Meg Whitman – HP sau Amy Hood – Microsoft), dar ele nu poartă echivalentul numelui Ioana. 

John Giannandrea

Acest „Ioan” conduce divizia de căutare din cadrul Google. Motorul de căutare este cea mai importantă afacere pentru gigantul serviciilor online şi cel mai folosit produs al companiei. Giannandrea este şi expert în inteligenţa artificială, domeniu pe care de asemenea îl supervizează la Google din poziţia de vicepreşedinte senior.

John Doerr

Doerr este partener la celebra companie Kleiner Perkins Caufield & Byers, care a investit, printre altele, în: Google, Amazon.com, Slack, Snapchat, Instacart, Magic Leap sau Uber. El a fost consilier al preşedintelui SUA în timpul ultimei mari crize economice, iar în trecut a lucrat pentru Intel. Doerr s-a alăturat KPCB în 1980. 

John Carmack

Este un programator şi expert în realitate virtuală, recunoscut pentru inovaţiile aduse în grafica 3D. Carmack este faimos pentru implicarea sa în dezvoltarea jocurilor video Wolfenstein 3D, Doom, Quake şi Rage.

John Krafcik

El este şeful diviziei de maşini autonome Waymo din cadrul Alphabet, compania care deţine Google. Înainte, Krafcik a fost preşedintele şi directorul executiv al Hyundai Motor America. Compania condusă de John se află într-un proces cu Uber, pe care o acuză de furtul unor secrete comerciale. 

John Zimmer

Zimmer este cofondatorul Lyft, cea mai mare rivală a Uber pe piaţa din SUA şi una dintre cele mai mari companii de ride-sharing din lume. El ocupă funcţia de preşedinte. Compania fondată în 2012 operează în peste 300 de oraşe din SUA şi investeşte în automobile autonome.

John Maeda

Este un expert în design care ocupă acum funcţia de vicepreşedinte la Automattic, compania care deţine serviciile WordPress.com, WooCommerce sau Jetpack. În trecut, Maeda a fost Design Partner la legendara companie de investiţii Kleiner Perkins Caufield & Byers.

John Collison

Este cofondator irlandez al companiei de plăţi mobile Stripe, una dintre primele platforme de acest fel partenere pentru Apple Pay. Printre investitorii în start-up se numără Elon Musk (şeful Tesla şi al SpaceX) şi Alphabet, compania care deţine Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult