Lockheed Martin vrea să pună oameni pe orbita planetei Marte peste 12 ani

18.05.2016
Lockheed Martin vrea să pună oameni pe orbita planetei Marte peste 12 ani
Compania americană Lokheed Martin şi-a propus ca până în 2028 să pună o staţie spaţială pe orbita planetei Marte. La bordul acesteia se vor afla 6 astronauţi. 
 
În această misiune compania colaborează cu NASA. Cele două entităţi lucrează la o rachetă de mari dimensiuni, numită Space Launch System (SLS) şi la un vehicul spaţial numit Orion. Racheta şi capsula vor fi lansate pentru prima dată, fără echipaj, în 2018. Apoi, în 2023 nava va duce pentru prima dată oameni dincolo de Lună, în călătoria spre Marte. 
 
Citeşte şi: Stephen Hawking şi un miliardar rus doresc să trimită mici nave spaţiale la sistemul solar Alpha Centauri. Am putea primi imagini de acolo peste 44 de ani
 
Călătoria până la planeta vecină va dura aproximativ 18 luni. 
 
 
Conceptul de navă care va duce oamenii pe orbita planetei vecine va fi detaliat de Lookheed Martin la conferinţa Humans to Mars, care are loc în aceste zile. „Creierul” vehiculului spaţial va fi capsula Orion, iar în spatele acesteia se va găsi un modul în care astronauţii vor locui, un laborator, dar şi sistemul de propulsie. Pentru eventuale situaţii de urgenţă, de navă va fi ataşat un al doilea vehicul Orion. 
 
Bineînţeles, racheta SLS nu va putea duce nava gata asamblată în spaţiu. Mai multe misiuni cu rachete SLS vor duce componentele în apropierea Lunii, iar vehiculul va fi asamblat acolo. 
 
Unul dintre scopurile laboratorului care va orbita în jurul planetei Marte va fi acela de a găsi un loc potrivit pentru o viitoare amartizare a unui echipaj uman pe Planeta Roşie. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult