Mai uşor, mai flexibil şi prietenos cu ecranele tactile: Acesta este noul costum pe care îl vor purta astronauţii la bordul capsulei Starliner

27.01.2017

Boeing a prezentat noul costum pe care îl vor purta pasagerii navei Starline. Acesta este cu 40% mai uşor decât cel folosit în acest moment şi mai flexibil.

 

Mănuşile au fost concepute pentru a putea fi folosite pe ecrane tactile, iar încălţările oferă aderenţă mare şi permit aerisirea picioarelor.

Fermoare montate în zona torsului le vor permite astronauţilor să treacă mai uşor de la poziţia în picioare la cea pentru şederea pe scaune.

 

Casca are un vizor de mari dimensiuni care oferă o vedere periferică mai bună.

 

 

Crew Space Transportation (CST)-100 Starliner este o capsulă dezvoltată de Boeing în parteneriat cu NASA Commercial Crew Program. Vehiculul poate transporta şapte pasageri, sau un mix de pasageri şi încărcătură.

 

Starliner va putea fi reutilizată de 10 ori înainte de a fi înlocuită şi va efectua misiuni pentru NASA. Primul zbor în spaţiu va avea loc în 2018. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult