Marina germană se află într-o stare deplorabilă

Marina germană se află într-o stare deplorabilă

În timpul celor două războaie mondiale, marina germană a fost o forţă de temut, mai ales submarinele sale. Astăzi situaţia este cel puţin îngrijorătoare. Un parlamentar german a recunoscut că niciun submarin nu se află în stare operaţională, iar noile fregate comandate s-au comportat jenant în testele efectuate pe mare.

 

„Acesta este un dezastru real pentru marină”, a declarat Hans-Peter Bartels, preşedintele Comitetului pentru Serviciile Armate din Bundestag într-un interviu acordat Bild. El a adăugat că, timp de câteva luni, pentru prima dată în istoria acestor nave, niciun submarin nu va fi disponibil.

 

 

Marina germană deţine în acest moment şase submarine, dar toate au nevoie de reparaţii şi nu pot fi folosite. Ultimul submarin aflat în serviciu activ a intrat „în service” în luna octombrie a anului trecut, după ce s-a lovit de o stâncă de pe fundul mării.

 

Noua fregată Baden-Württemberg F125

 

Mai mult, cele patru noi fregate Baden-Württemberg F125 comandate de marină au probleme mari şi sunt incapabile, deocamdată, să fie implicate într-un război pe mare. Deşi masive pentru clasa din care fac parte, navele sunt slab înarmate. Sunt probleme şi cu sistemele computerizate, prost optimizate şi care dau erori. Acestea sunt primele nave militare refuzate de autoritatea germană pentru echipamente, tehnologia informaţiei şi servicii (BAAINBw) şi retrimise la constructor pentru a fi îmbunătăţite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult