Motivul bizar pentru care nu trebuie să închei nasturele de jos de la sacou

Motivul bizar pentru care nu trebuie să închei nasturele de jos de la sacou

Toţi bărbaţii stilaţi cunosc o regulă de bază: nu trebuie să încheie cel mai de jos nasture de la sacou. Există regula „uneori, întotdeauna, niciodată”. Dacă haina are trei nasturi, îl închei întotdeauna pe cel de la mijloc şi uneori pe cel de sus, dacă are doi, cel de jos rămâne desfăcut. Dar de unde vine acest obicei? Oricât de bizar ar părea, regula a apărut în perioada unui rege gras la Regatului Unit, Eduard al VII-lea, care a domnit între anii 1901 – 1910.

 

Încă de pe când era Prinţ de Wales, costumele deveniseră foarte populare. Din cauza faptului că îl jena burta, Eduard desfăcea tot timpul nasturele de jos de la vestă sau de la haină. Din respect pentru rege, bărbaţii de la curte au început să facă acelaşi lucru, iar obiceiul s-a extins în Imperiul Britanic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult