Muzicianul ironizat de Eminem în melodia „Without me” susţine că a ajutat la inventarea iPhone

05.03.2018
Muzicianul ironizat de Eminem în melodia „Without me” susţine că a ajutat la inventarea iPhone

Oamenii sunt influenţaţi de anumite experienţe sau obiecte atunci când descoperă sau inventează lucruri. De exemplu, Newton ar fi văzut un măr care cade din pom înainte de a dezvolta principiile fundamentale ale mecanicii, iar Arhimede ar fi avut o revelaţie în timp ce se afla în baie. Muzicianul Moby, cel ironizat de rapperul Eminem în melodia „Without me”, susţine că a ajutat la apariţia smartphone-urilor iPhone.

 

Se pare că totul a început la lansarea iTunes. Atunci, Moby susţine că i-a spus unui executiv din cadrul Apple că au nevoie de un player MP3 proprietar pentru ca serviciul să aibă succes. Apple a lansat ulterior iPod, iar Moby a primit în dar un astfel de dispozitiv, din dorinţa lui Steve Jobs, potrivit unui interviu acordat de muzician publicaţiei The Guardian.

 

 

Moby a adăugat că le-a spus celor de la Apple că la un moment dat vor trebui să-i ataşeze dispozitivului o cameră şi funcţii de telefon.

 

CITEŞTE ŞI TOP 5: Smartphone-urile care mi-au plăcut cel mai mult dintre cele pe care le-am deţinut în ultimii 11 ani

 

Aceştia i-ar fi spus că acest lucru nu se va întâmpla, dar în 2007 Apple a lansat primul iPhone. De aceea, Moby crede că a dat o mână de ajutor la apariţia smartphone-ului care a revoluţionat piaţa. Totuşi, muzicianul admite că ceea ce spune poate părea pentru mulţi lipsit de sens, fapt care l-a făcut să nu vorbească prea mult despre asta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult