NASA angajează o persoană care să protejeze Terra de formele de viaţă extraterestre

03.08.2017
NASA angajează o persoană care să protejeze Terra de formele de viaţă extraterestre

NASA a publicat un anunţ de angajare mai puţin obişnuit. Agenţia caută un Planetary Protection Officer (PPO), care să protejeze planeta Terra de formele de viaţă extraterestre. Salariul anual oferit este cuprins între 124.406 şi 187.000 de dolari. Cercetătorul care va fi angajat va trebui să aibă grijă şi ca oamenii să nu contamineze, în timpul misiunilor de explorare, alte planete şi corpuri din spaţiu.

 

În acest moment există doar doi oameni cu acest job în lume. Unul lucrează la NASA şi altul la Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Aceste poziţii au fost create doarece NASA şi ESA au stabilit că şansa ca misiunile de exploare a spaţiului să contamineze o altă lume extraterestră trebuie să fie de doar 1 la 10.000.

Mai mult, un PPO trebuie să se asigure că echipamentele folosite în explorarea spaţiului nu sunt contaminate cu microbi de pe Terra, iar atunci când se întorc din spaţiu nu sunt contaminate cu organisme microscopice extraterestre. Se estimează că şi cel mai mic microb adus din spaţiu are potenţialul de a cauza probleme uriaşe pe Terra.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult