O tânără din India a inventat un model de lenjerie intimă anti-viol

09.01.2018

Foarte multe femei, printre care şi multe din alte ţări, sunt abuzate sexual an de an în India. O tânără a inventat o pereche de chiloţi high-tech pentru dame. Aceştia dispun de GPS, cameră video şi un lacăt.

Seenu Kumari, care s-a născut într-o familie săracă din Farrukhabad, a cheltuit mai puţin de 57 de uro pe materialele şi componentele necesare pentru crearea dispozitivului.

Potrivit tinerei, aceşti chiloţi sunt realizaţi dintr-un material care nu poate fi rupt sau tăiat, iar camera video cu care sunt echipaţi înregistrează faţa atacatorului. Mai mult, la apăsarea unui buton SOS, sistemul GPS trimite automat o alertă către poliţie cu coordonatele geografice ale utilizatoarei, iar lacătul se încuie.

Potrivit tinerei, o femeie nu trebuie să poarte aceşti chiloţi zi de zi, ci doar atunci când merge în locuri periculoase.

Prototipul a fost trimis Fundaţiei Naţionale pentru Inovaţie din India pentru a fi brevetat. Kumari speră acum să găsească o companie interesată de proiectul ei, care să producă produsul în serie. Aceasta nu este prima invenţie de acest fel. În 2013 s-a inventat, tot în India, lenjeria intimă anti-viol, cu electroşocuri şi alarmă GPS. Acest model, produs în serie, a salvat deja mai multe femei din situaţii în care au fost agresate sexual.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult