O tânără din India a inventat un model de lenjerie intimă anti-viol

Foarte multe femei, printre care şi multe din alte ţări, sunt abuzate sexual an de an în India. O tânără a inventat o pereche de chiloţi high-tech pentru dame. Aceştia dispun de GPS, cameră video şi un lacăt.

Seenu Kumari, care s-a născut într-o familie săracă din Farrukhabad, a cheltuit mai puţin de 57 de uro pe materialele şi componentele necesare pentru crearea dispozitivului.Potrivit tinerei, aceşti chiloţi sunt realizaţi dintr-un material care nu poate fi rupt sau tăiat, iar camera video cu care sunt echipaţi înregistrează faţa atacatorului. Mai mult, la apăsarea unui buton SOS, sistemul GPS trimite automat o alertă către poliţie cu coordonatele geografice ale utilizatoarei, iar lacătul se încuie.

Potrivit tinerei, o femeie nu trebuie să poarte aceşti chiloţi zi de zi, ci doar atunci când merge în locuri periculoase.Prototipul a fost trimis Fundaţiei Naţionale pentru Inovaţie din India pentru a fi brevetat. Kumari speră acum să găsească o companie interesată de proiectul ei, care să producă produsul în serie. Aceasta nu este prima invenţie de acest fel. În 2013 s-a inventat, tot în India, lenjeria intimă anti-viol, cu electroşocuri şi alarmă GPS. Acest model, produs în serie, a salvat deja mai multe femei din situaţii în care au fost agresate sexual.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat