O tânără din Italia s-a sinucis într-un caz şocant de hărţuire pe internet

O tânără din Italia s-a sinucis într-un caz şocant de hărţuire pe internet
Tiziana Cantone, o femeie în vârstă de 31 de ani din Napoli, Italia, s-a spânzurat, după ce a fost victima hărţuirii online. Coşmarul tinerei a început după ce un sex tape în care apărea împreună cu fostul ei iubit a fost publicat pe internet. După ce clipul s-a viralizat, timp de luni de zile Tiziana a fost hărţuită online. Femeia a primit mesaje răutăcioase, iar pe internet au apărut mai multe parodii ale înregistrării.

Cantone a intrat în depresie şi şi-a schimbat chiar numele pentru a nu mai fi în centrul atenţiei. În ciuda eforturilor avocatului tinerei, clipul nu a putut fi şters de pe internet. Tiziana a trebuit să-şi părăsească locul de muncă, iar de multe ori a fost recunoscută pe stradă de oameni. 

 
 
După ce tânăra s-a sinucis, procurorii au deschis o anchetă pentru a vedea cine a publicat înregistrarea online. Printre suspecţie se numără fostul iubit al tinerei. 
 
Astfel de cazuri au făcut nenumărate victime până acum, iar experţii spun că utilizatorii trebuie să fie foarte atenţi cui trimit conţinut sensibil. Este recomandată evitarea încărcării de imagini sau clipuri sensibile în serviciile cloud, care pot fi sparte de hackeri, sau trimiterea lor prin e-mail. În septembrie 2014, fotografii nud ale mai multor vedete americane, printre care se numără actriţa Jennifer Lawrence şi cântăreţele Rihanna şi Avril Lavigne, au apărut pe reţelele sociale, după ce conturile iCloud ale acestora au fost sparte.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult